BRŽI OD ZVUKA! Na "Marakani" stasava krilo svetske klase: O njemu je govorio i isktaknuti fudbalski vuk! (VIDEO, ANKETA)


IZVOR: Republika - 15.10.2022 | 09:51


Na beogradsku "Marakanu" stigao je iz niškog Radničkog na izričit zahtev trenera Dejana Stankovića. Od prvog koraka učinjenog na travi najvećeg srpskog stadiona pokazao je raskošan talenat i od tog momenta kreće nezadrživ put ka zvezdama.

Foto: Tanjug/AP
BRŽI OD ZVUKA! Na "Marakani" stasava krilo svetske klase: O njemu je govorio i isktaknuti fudbalski vuk! (VIDEO, ANKETA)

Stefan Mitrović je pre samo dva meseca proslavio svoj 20. rođendan, a već sada je jedan od neizostavnih igrača u sastavu trenera Miloša Milojevića.

Početkom meseca avgusta debitovao je u crveno-belom dresu u kvalifikacionom susretu Lige šampiona protiv jermenskog Pjunika. Debitantski nastup ovekovečio je i pogotkom čime je od samog starta prigrlio simpatije zvezdaške publike. POGLEDAJ GALERIJU

Svojim partijama u opremi aktuelnog srpskog fudbalskog šampiona "naterao" je i selektora Dragana Stojkovića da ga pozove pod nacionalnu zastavu, pa je u nedavno odigranom meču UEFA Lige nacija protiv selekcije Švedske (4:1) debitovao u opremi sa obeležjima fudbalske reprezentacije Srbije.

Tokom susreta 4. kola UEFA Lige Evrope između Ferencvaroša i Crvene zvezde još jednom je pokazao sav raskošni talenat. Igrao se deseti minut drugog poluvremena kada se Stefan Mitrović stuštio po levom krilu, pretrčao više od 50 metara, ušao u šesnaesterac budimpeštanske ekipe, a zatim u maniru iskusnog napadača poslao loptu pored golmana Dibuža u mrežu za poravnanje rezultata.

O njegovom dosadašnjem učinku sa mnogo pohvala govorio je i Rade Bogdanović nekadašnji fudbaler sarajevskog Željezničara, madridskog Atletika, Verdera iz Bremena i brojnih svetskih klubova:

- Mitrović je prava budućnost. Ako bude imao sreće i zdravlje ga bude poslužilo, na ovu brzinu i tehniku, on je budući idol. On je ono dobro u porazu Zvezde u Budimpešti - istakao je Rade Bogdanović.

Takođe treba naglasiti da je po renomiranom portalu "Transfermarkt.com" vrednost krilnog napadača u momentu prelaska iz Niša u srpsku prestonicu iznosila oko 800.000 evra, dok se nepuna tri meseca kasnije njegova vrednost procenjuje 1,5 miliona evropskih novčanica.

Pre gotovo pola veka, kako u crveno-belom, tako i u dresu sa nacionalnim obeležjima, levom stranom terena špartao je legendarni Dragan Džajić fudbaler koji je svojim sposobnostima zavredio zvanje kako Zvezdine zvezde, tako i najboljeg srpskog fudbalera u XX veku. Ostaje otvoreno pitanje, da li je decenijama kasnije srpski fudbal konačno iznedrio pravog naslednika.

 

BONUS VIDEO: