PRORADILA ZAVIST ZBOG PODVIGA "VEČITIH": Hrvati KUKAJU i JADIKUJU na sav glas - BOLI ih USPEH Srba, opleli po UEFA!


IZVOR: Republika - 07.10.2022 | 15:46


Komšije ljute zbog načina bodovanja, uporedili Dinamo sa Zvezdom i Partizanom.

Foto: Starsport
PRORADILA ZAVIST ZBOG PODVIGA "VEČITIH": Hrvati KUKAJU i JADIKUJU na sav glas - BOLI ih USPEH Srba, opleli po UEFA!

Fenomenalno veče je iza nas što se tiče učešće Večitih na evropskoj sceni! Crvena zvezda je deklasirala Ferencvaroš sa 4:1 u Ligi Evrope, dok je Partizan napravio iznenađenje minimalnom pobedom nad favorizovanim Kelnom, što nije prošlo nezapaženo u komšiluku.

Igrom srpskih klubova bavio se i hrvatski portal "Indeks". Uspeh Zvezde i Partizana iskoristili su novinari tog medija da uporede srpsku Superligu i HNL, smatrajući da nije pravedno da državno prvenstvo Srbije bude ispred njihovog.

Na ruku je srpskim timovima išlo i što su konkurenti, svi osim Moldea, zabeležili poraze, te je sve izvesnije da Srbija ostaje na mestu koje garantuje dva mesta u Ligi šampiona, jedno direktno i jedno kroz kvalifikacije.

Komšijama oči "para" to što je Mocart bet Superliga Srbije osam pozicija bolje plasirana od hrvatskog šampionata.

Ujedno je u Hrvatskoj "odjeknula" i koreografija "Delija", o čemu se detaljnije možete informisati OVDE.

Hrvatima, naime, smeta to što se po bodovnom koeficijentu UEFA isto vrednuje pobeda Dinama nad Čelsijem i Crvene zvezde protiv Ferencvaroša, odnosno Partizana nad Kelnom.

- Čak kada bi Dinamo odradio sjajnu sezonu u teškoj grupi Lige šampiona te u preostale tri utakmice (Salcburg i Milan kod kuće, pa gostovanje kod Čelsija) izborio još jednu pobedu i remi, čime bi završio treći i nastavio u Ligi Evrope - tako bi osvojio još četiri boda. Dva za pobedu, jedan za remi i bonus bod za ulazak u nokaut-fazu Lige Evrope. Međutim, kad bi se to podelilo s brojem učesnika, Hrvatska bi dobila još samo jedan bod. Onoliko za koliko je Srbiji trebalo samo dve utakmice protiv daleko lošijih protivnika nego što su Dinamovi - navode na pomenutom na portalu.

Naravno, "Index" je potom uvideo i onu najvažniju prednost igranja u Ligi šampiona, a to je finansijski aspekt, ali su novinari tog portala ostali pri stavu da bi njihovoj zemlji bolje bilo da Dinamo igra u Ligi konferencija i tako "juri Srbiju" na UEFA rang listi liga.

Podsetimo, Zvezda se domogla Lige Evrope (grupa sa Trabzonom, Monakom i Ferencvarošem), dok je Partizan u Ligi konferencija (Keln, Nica i Slovacko).

Stav redakcije Indeksa okrenuo je i navijače protiv autora pomenutog teksta.

Navijači se, sudeći po komentarima, ne slažu sa onime što je portal naveo - većina smatra da je prednost srpskog fudbala u tome što ima više klubova koji uspešno predstavljaju zemlju u evropskim takmićenjima, dok čast Hrvatske brani samo Dinamo.

BONUS VIDEO