NEZAPAMĆENO: Otkrivena prevara u Ligi šampiona - Ajaks smanjio golove pred odlučujući susret! (FOTO GALERIJA)


IZVOR: Republika - 05.10.2022 | 12:39


Neretko klubovi pokušavaju na razne načine da stignu do ostvarenja zacrtanih ciljeva, ali događaj iz Holandje se svakako može podvesti pod rubriku "verovali, ili ne".

Foto: Instagram.com/_zenski_fudbal
NEZAPAMĆENO: Otkrivena prevara u Ligi šampiona - Ajaks smanjio golove pred odlučujući susret! (FOTO GALERIJA)

U okviru poslednje kvalifikacione runde Lige šampiona za žene, snage su odmerile ekipe holandskog Ajaksa i Arsenala iz Londona. Prvi meč koji je odigran u britanskoj prestonici okončan je rezultatom 2:2, pa je o putniku u grupnu fazu takmičenja odlučivao revanš.

Drugi susret dve ekipe odigran je na stadionu Sportskog centra "De Toekomst" u Auder-Amstelu, a domaći klub je odlučio da prevarom stigne do prednosti. Naime, oni su golove smanjili za po deset centimetara u nadi da će im upravo ta činjenica doneti prednost u odnosu na rivala.

Međutim, rukovodstvo londonskog kluba je uočilo prevaru i zahtevalo je od delegata i sudija na meču da se izvrši provera dimenzija gola. To je i učinjeno i domaćinu je naloženo da teren dovede u optimalno stanje za odigravanje susreta.

POGLEDAJ GALERIJU

 

Na kraju, pravda je u potpunosti zadovoljena. Arsenal je slavio rezultatom 1:0, a pobedonosni pogodak postigla je Holanđanka Vivijen Miadema u 51. minutu susreta čime je klub iz Londona obezbedio plasman u grupnu fazu Lige šampiona gde će se takmičiti u okviru "grupe C" zajedno sa ekipama Liona, Ciriha i Juventusa.

 

BONUS VIDEO: