PIĆINI OPLEO PO ZVEZDI I SRPSKOM FUDBALU: Samo sam želeo da odem, stadioni u Superligi ni ne liče na stadione!


IZVOR: Republika - 23.09.2022 | 17:01


Italijanu se očigledno nije svidelo proletos u Srbiji.

Foto: Starsport
PIĆINI OPLEO PO ZVEZDI I SRPSKOM FUDBALU: Samo sam želeo da odem, stadioni u Superligi ni ne liče na stadione!

Bivši reprezentativac Italije Kristijano Pićini je prolećni deo prošle sezone proveo u Crvenoj zvezdi, ali nije pokazao ni delić svog potencijala, pa je letos na obostrano zadovoljstvo raskinut njegov ugovor sa klubom.

- Imao sam još dve godine ugovora u Zvezdi, ali istina je da se tamo nikada nisam adaptirao. Nivo igre nije visok ali je komplikovano u vidu ideologije, infrastrukture, mentaliteta… Igrate na stadionima koji ne liče na stadione - rekao je Italijan medijima u domovini.

Foto: Starsport

Kristijano Pićini

Nekadašnji desni bek Fiorentine, Betisa, Sportinga, Valensije, Atalante i drugih klubova nije tražio ništa od crveno-belih u zamenu za čiste papire.

- Iako su me čekale kvalifikacije za Ligu šampiona nisam želeo da ostanem i raskinuo sam ugovor. Nisam želeo ni novac, ni bilo šta drugo. Samo da odem. Oni su to plasirali kao da nisam bio na zadovoljavajućem nivou forme što nije tačno. Tada sam se dva puta našao i na preliminarnom spisku reprezentacije. Istina je da sam jako naporno radio da bih vratio karijeru na pravi put i da svima dokažem da sam dobar. U Crvenoj zvezdi nisam bio srećan, nisam uživao u fudbalu i zajedno sa porodicom sam odlučio da odemo. Tražio sam raskid ugovora jer sam mislio da ću kao slobodan igrač imati bolju šansu da nađem novu sredinu - podvukao je Pićini.

BONUS VIDEO