LEVANDOVSKI DOMINIRA: Barselona ubedljiva, Elče uputio JEDAN ŠUT na utakmici!


IZVOR: Republika - 17.09.2022 | 16:12


Fudbaleri Barselone lako i ubedlivo su slavili protiv Elčea, rezultatom 3:0(0:0), pa se trenutno , makar privremeno, nalaze na čelu Primere.

Foto: Tanjug/AP
LEVANDOVSKI DOMINIRA: Barselona ubedljiva, Elče uputio JEDAN ŠUT na utakmici!

Robert Levandovski postigao je nova dva gola za Katalonce, Memfis Depaj je dodao još jedan, pa je Barselona bez ikakvih problema savladala Elče.

Sve je počelo u 14. minutu, kada je Gonzalo Verdu, štoper gostiju, dobio direktan crveni karton. Od tog trenutka postojala je samo jedna ekipa na terenu.

Levandovski je prvi probio bedem gostiju, golom u 34. minutu, na asistenciju Baldea. Ubrzo je na semaforu pisalo 2:0. Depaj je u 41. iskoristio novo dodavanje Baldea i duplirao prednost domaćina. Mogla je Barselona već do poluvremena do tri gola prednosti, međutim VAR je poništio pogodak Pedrija. Takođe, u nadoknadi prvog poluvremena je isključen trener gostiju Francisko Rodrigez.

Posle samo tri minuta drugog dela igre bilo je 3:0, a strelac je ponovo bio Levandovski. Ovo je Poljaku već osmi pogodak u prvenstvu, pa se nalazi na ubedljivom prvom mestu liste strelaca. Do kraja je ritam meča opao, Barselona je propustila nekoliko prilika da dodatno uveća prednost, pa je meč završen sa 3:0. Podatak koji posebno privači pažnju je da su gosti uputili samo jedan šut ka golu Ter Štegena i to pri samom kraju meča. Sa druge strane, Barselona je uputila čak 25 udaraca ka golu Elčea.

Ovom pobedom domaći tim je stigao do 16 bodova u šest utakmica, bod više od drugoplasiranog Reala, koji sutra uveče igra derbi kola protiv Atletika. Elče ostaje na dnu tabele, sa samo jednim bodom u šest odigranih mečeva, uz samo dva postignuta gola.

Standings provided by SofaScore

BONUS VIDEO