Partizan na pragu dogovora sa vezistom kojem je želja da obuče dres Zvezde! (VIDEO/FOTO)


IZVOR: Republika - 19.08.2022 | 10:18


Uprava crno-belih u podmaklim je pregovorima sa fudbalerom belgijskog Standarda iz Liježa i reprezentativcem Bosne i Hercegovine, ali Gojko Cimirot odavno preferira Marakanu pre Humske.

Foto: Tanjug/AP
Partizan na pragu dogovora sa vezistom kojem je želja da obuče dres Zvezde! (VIDEO/FOTO)

Reprezentativac Bosne i Hercegovine i vezista Standarda iz Liježa, Gojko Cimirot (29) u podmaklim je pregovorima sa Partizanom i uskoro bi trebalo da obuče crno-beli dres, saznaje Telegraf.rs.

Foto: Tanjug/AP

Gojko Cimirot (levo)

Ono što Grobari možda i ne znaju je to da uprava "parnog valjka" pregovara fudbalerom koji je otvoreno rekao da bi voleo da zaigra u dresu Crvene zvezde, iako njegova porodica navija za Partizan.

- Od detinjstva sam navijač Crvene zvezde i to je klub za koji navijam, a naravno da poštujem i Partizan zbog ostatka svoje porodice. Čudni su fudbalski putevi i trenutno razmišljam samo o Standardu i reprezentaciji BiH. Međutim, želja mi je da jednog dana obučem Zvezdin dres. Drago mi što su se crveno-bijeli vratili na evropsku scenu i što su napravili odlične rezultate poslednjih sezona, te se tako izvukli iz teške finansijske situacije - rekao je Cimirot.

Foto: Tanjug/AP

Gojko Cimirot na utakmici Bosne i Hercegovine i Italije

Gojko ima srpski pasoš, ne bi se vodio ka ostranac, a veza za transfer je Miroslav Stević, nekadašnji fudbaler crno-belih i Borusije Dortmund, a danas fudbalski menadžer.

Belgijski mediji od maja su navjavili promene u vlasničkoj strukturi Standarda, odnosno dolazak Amerikanca koji žele podmlađeni sastav, a žele rastanak sa iskusnim igračima, kao što je i rođeni Trebinjac koji ima naše poreklo.

Čelnici "parnog valjka" dobili su tu informaciju uporedo kada su vezistu stavili na listu želja i odmah su reagovali.

Foto: Tanjug/AP

Gojko Cimirot na utakmici Bosne i Hercegovine i Holandije

Gojko je počeo karijeru u matičnom Leotaru, potom je igrao u Sarajevu (osvojio Kup Bosne i Hercegovine u sezoni 2013/14, a sezonu kasnije i titulu), a onda ga je PAOK doveo za 1.500.000 evra.

U Solunu je igrao tri sezone, bio jedan od lidera, osvojio je dva kupa Grčke, a potom je u leto 2018. godine otišao u Standard.

Sa klubom iz Liježa ima saradnju do leta naredne godine, do sada je dao dva gola na 167 utakmica i osvojio je belgijski Kup u sezoni 2017/18.

Cimirot je standardni reprezentativac Bosne i Hercegovine od prvog poziva 2014. godine, a upisao je 37 nastupa bez učinka.

BONUS VIDEO