SEZONA NOVA, PRIČA STARA! Brajton osvojio Old Traford, ni Ten Hag ne pomaže tužnom Junajtedu! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 07.08.2022 | 14:53


"Galebovi" golovima nemačkog veziste Paskala Grosa u 30. i 39. minutu savladali "crvene đavole" kao gosti, dok je domaćin do počasnog pogotka stigao kada je Aleksis Mekalister savladao svog golmana Roberta Sančeza.

Foto: Tanjug/AP
SEZONA NOVA, PRIČA STARA! Brajton osvojio Old Traford, ni Ten Hag ne pomaže tužnom Junajtedu! (VIDEO)

Sezona nova, priča stara! Prošle sezone Mančester junajted jedva je izborio šesto mesto i plasman u grupnu fazu Lige Evrope sa 57 datih, ali isto toliko primljenh golova.

Na poziciju šefa stručnog štaba angažovan je Erik ten Hag, holandski stručnjak koji je na klupi Ajaksa osvojio tri titule u Erediviziji, dva nacionalna Kupa i jedan Superkup.

U tekućem prelaznom roku dovedeni su levi bek Tajrel Malasija, vezista Kristijan Eriksen i Lisandro Martinez koji može da igra kao defanzivni vezista, ali i kao štoper.

Foto: Tanjug/AP

Erik ten Hag

Ipak, ni to nije bilo dovoljno da "crveni đavoli" zabeleže pobedu u prvom kolu nove sezone Premijer lige pošto je Brajton slavio na Old Trafordu sa 2:1.

"Galebovi" su vodili 2:0 na poluvremenu, a dvostruki strelac bio je nemački vezista Paskal Gros koji je Davida de Heu savladao u 30. i 39. minutu utakmice.

Reagovao je Erik ten Hag u 53. minutu ulaskom Kristijana Ronalda, koji želi da napusti klub, umesto Freda, ali je i on prvi udarac, doduše izblokiran uputio u 86. minutu.

Izabranici holandskog trenera do počasnog pogotka došli su u 68. minutu kada je posle kornera i velike gužve Aleksis Mekalister matirao svog golmana Roberta Sančeza.

 

 

U istom terminu na stadionu King Pauer, Lester i Brentford remizirali su 2:2.

Domaćin je poveo preko Timotija Kastanja u 33. minutu, a prednost je odmah na startu drugog poluvremena, u 46. minutu uvećao Kirnar Dousbori-Hal.

Ipak, gosti su izjednačenja stigli posle golova Ajvana Tonija u 62. i Džošue Dasilve u 86. minutu.

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO