SAMO ZVEZDA SRBIJU SPASAVA! Crveno-beli čuvaju nacionalni KOEFICIJENT, Partizan, Čukari i Radnički PODBACILI (FOTO)


IZVOR: Republika - 05.08.2022 | 19:00


Naš šampion ne može sve sam, ako ostali klubovi nastave ovako, ne piše nam se dobro, poručuje Dragoslav Stepanović

Foto: Starsport
SAMO ZVEZDA SRBIJU SPASAVA! Crveno-beli čuvaju nacionalni KOEFICIJENT, Partizan, Čukari i Radnički PODBACILI (FOTO)

Srpski klubovi tonu kada je u pitanju nacionalni koeficijent na UEFA listi, a u životu ih drži samo Crvena zvezda! Pobeda crveno-belih protiv Pjunika (5:0), uz poraze Partizana od AEK (2:1) i Čukaričkog od Tventea (3:1), kao i neočekivanu eliminaciju niškog Radničkog u dvomeču s Gzirom, doveli su do toga da Srbija u sezoni 2022/23. sakupi 1.000 bodova.

To ne bi smelo da se dešava, naročito jer je naša zemlja tekuću kalendarsku godinu počela na 11. poziciji, koja dogodine garantuje pet predstavnika u evrokupovima (prvak ide direktno u Ligu šampiona).

Foto: printscreen/https://www.uefa.com/

Trenutna UEFA lista

Zasad je više bodova od nas skupila Severna Makedonija - 1.500, zatim slede Vels i Estonija sa po 1.166, dok Gruzija, Litvanija, Jermenija imaju po 1.125.

DOBRA KOMBINACIJA

Tim povodom smo nazvali legendarnog trenera Dragoslava Stepanovića (73), koji je u razgovoru za portal Republika.rs poručio da i ostali domaći klubovi moraju da slede Zvezdine rezultate.

- Oduševljen sam kako crveno-beli igraju ove sezone. Onaj Bukari, on je prava munja. Vidi se da Dejan Stanković to sve drži maksimalno utegnuto i da je napravio dobru kombinaciju sastavljenu od Zvezdine dece i kvalitetnih stranaca. Verujem da će klub s Marakane nastaviti s dobrim partijama i da će predstavljati Srbiju na najbolji mogući način, što će se odraziti i na nacionalni koeficijent. Ako ostali nastave ovako, ne piše nam se dobro, moramo biti svesni da Zvezda ne može sve sama - objasnio je čuveni Stepi.

Foto: Starsport

Dragoslav Stepanović

On se osvrnuo i na slabe partije Partizana ove sezone, i to ne samo u Evropi već i u domaćem prvenstvu.

NIŠTA NE VALJA

- Ne znam šta bih rekao za crno-bele. Ovo nikako ne valja, zakazali su na svim poljima. Pitanje je šta će biti s trenerom, verujem da čekaju da nađu novog, pa će onda smeniti Stolicu. Ako ovako nastave, teško će proći dalje. Videćemo šta će biti na narednom meču u Beogradu, da li će uspeti da se bar malo konsoliduju - rekao je Stepanović.

Foto: FK Partizan

Mora to bolje - Fudbaleri Partizana

Međutim, nekadašnji šef stručnog štaba Ajntrahta istakao je da i Čukarički ne stoji najbolje.

- Video sam i da su Brđani poraženi od Tventea i to još u Beogradu. Takve stvari ne bi trebalo da se događaju, posebno jer Holanđani nisu ništa posebno. Igraju prosečno - zaključio je poznati trener.

BONUS VIDEO