Ika-taka ponovo nije urodila plodom! Poraz Partizana na Kipru, AEK sa prednošću stiže u Beograd na revanš! (VIDEO)


IZVOR: Republika - 04.08.2022 | 15:45


Fudbaleri Partizana poraženi su od AEK-a u Larnaki sa 2:1 u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović
Ika-taka ponovo nije urodila plodom! Poraz Partizana na Kipru, AEK sa prednošću stiže u Beograd na revanš! (VIDEO)

Ako izdvojimo uvodih 20-ak minuta utakmice u kojima je Partizan delovao odlično na terenu i pritom postigao gol preko Meniga, sve ostalo bilo je tragično i bez ikakvog smisla.

Od tzv. tika-take u režiji Ilije Stolice, pa do njegovih izmena gde krilo menja krilom, a vezistu vezistom bez promene sistema igre uprkos raspadanju crno-belih u drugm poluvremenu, sve osim poraza nije bilo ni za očekivati.

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana na Kipru

Partizan je primio dva gola nakon kornera čime je još jednom potvrđeno da odbrana crno-belih i dalje deluje kao sito. Ovo je drugi vezani poraz Ilije Stolice na klupi Partizana, a nakon pet zvaničnih mečeva na startu nove sezone Stolica je ostvario samo jednu pobedu. Da li je konačno došlo vreme da Ilija popije otkaz?

Revanš meč je na programu za sedam dana u srpskoj prestonici.

AEK - Partizan 2:1 (1:1)

Strelci: Garsija u 34, Milićević u 70 za AEK - Menig u 18. za Partizan

Sudija: Trejmanis, Gudermanis, Spasjonikovs (Letonija)

Stadion: AEK Arena

AEK: Pirić - Rosales, Miličević, Tomović, Garsija - Ojer, Luis Gustavo, Faraj, Tričkovski, Gijurko - Olatundži

Partizan: Stevanović, Filipović (od 63. Živković), Vujačić, Saničanin, Urošević - Fejsa, Andrade (od 81. Terzić),Natho (od 74. Baždar) - Dijabate (od 81. Lutovac), Menig (od 81. Belić), Rikardo

KRAJ MEČA!

Drugo poluvreme:

93. minut: Sporadična i okolo naokolo igra crno-belih u finišu duela. Daleko je remi!

90. minut: Šest minuta nadoknade i nade za Partizan!

86. minut: Finiš meča, a Partizan baulja i luta po terenu...

81. minut: Terzić menja Dijabatea, a Belić ulazi umesto Andradea. 

79. minut: Nešto više od 10 minuta nade za Partizana, ali kako crno-beli izgledaju na terenu... Teško da će i do remija!

75. minut: Baždar menja Natha!

70. minut: Loša igra Partizana tokom većeg drugog poluvremena. AEK je uspeo da ponovo iz kornera kazni inertnu odbranu Partizana. Miličevič pogađa za 2:1!

66. minut: Bolja igra AEK-a u ovim momentima! Farah je prošao kroz odbranu crno-belih, ali je Strevanovič krajnim naporima zaustavio njegov udarac iskosa sa desne strane.

62. minut: Četiri izmene u AEK-u, sa druge strane Filipović se ponovo povredio i napustio je igru. Zamenio ga je Živković.

60. minut: Ponovo preti AEK po boku, ipak nema promene rezultata.

58. minut: "Frka" u Larnaki"! Rikardo se pokačio sa igračima domećag tima. I dok se Gomeš svađao, Vujačić i Urošević su dobili žute kartone. Neverovatna odluka Letonca... 

54. minut: Rikardo pogađa prečku! Filipović je slabijom levom nogom centrirao sa desne strane, a Gomeš glavom zatresao okvir gola domaćina.

50. minut: Preti AEK po desnom boku, ali Stevanović sigurno kupi centaršut!

47. minut: Konfuzija pred golom AEK-a, ali od svega na kraju samo korner za Partizan.

Prvo poluvreme:

 

 

Kraj prvih 45 minuta igre!

43. minut: Veliku šansu promašuje Igor Vujačić! Natho ga je pogodio u trepavicu nakon slobodnog udarca iskosa sa leve strane, ali je stameni štoper šutirao loše i preko gola.

38. minut: Finiš prvog dela meča igra se otvoreno na obe strane!

34. minut: Loša reakcija odbrane Partizana, kao i golmana Stevanovića! Nakon kornera Tomović je uposlio Garsiju koji je udarcem glavom kaznio neodlučnog Stevanovića za 1:1. 

32. minut: Lep napad Partizana po levom boku, ali je Urošević upropastio akciju lošim centaršutem.

28. minut: Dva vezana kornera za AEK, ali odbrana Partizana za sada deluje perfektno!

25. minut: Dobar početak Partizana i odličnih 20-ak minuta igre na Kipru. Za razliku od prethodna tri meča u Superligi Srbije, tim Ilije Stolice u Larnaki deluje čvršće i odlučnije.

18. minut: Gol, gol! Menig trese mrežu za 1:0! Rikardo je zalomio golmanu gostiju, uposlio Kvinsija na pet metara koji je lagano plasirao loptu u mrežu.

9. minut: Dijabate je glavni igrač na startu duela. Ponovo je povukao loptu po desnoj strani, uposlio Meniga, međutim, Holanđanin se spetljao. U nastavku akcije Natho je traljao šutirao preko gola.

5. minut: Novi dobar napad Partizana! Odličan prodor Dijabatea po desnom boku, zalomio je u sredinu zatim opalio po lopti, a Pirić je još jednom dobro intervenisao!

1. minut: Prva ozbiljna situacija ispred gola AEK-a. Šutirao je Natho sa nekih 18 metara, ali lopta zavrašava u rukama Pirića.

Meč je počeo!

BONUS VIDEO: