Kockice se sklapaju: Katai u Lučanima juri het-trik!


IZVOR: Republika - 20.07.2022 | 11:54


Nije raritet da Aleksandar Katai postiže het-trikove u dresu Crvene zvezde, jer ih je u dosadašnjoj karijeri upisao pet puta, a to je učinio i protiv narednog rivala šampiona Srbije, ekipe Mladosti u Lučanima kada su ih crveno-beli pobedili 5:1, u prethodnoj sezoni.

Foto: Starsport
Kockice se sklapaju: Katai u Lučanima juri het-trik!

Samo u sezoni za nama, Aleksandar Katai je upisao tri het-trika, a veliki broj puta ga je jedan gol delio od tog učinka. Ipak timovi kojima je u jednom meču uspeo da postigne tri gola su: Radnički Niš, Novi Pazar i upravo lučanska Mladost. Bio je to 21. novembar 2021. godine kada su se poslednji put crveno-beli sastali sa ekipom Mladosti, a fantastična partija izabranika Dejana Stankovića dovela je do toga da to bude jedna od najraspucanijih utakmica državnog prvaka u sezoni za nama, iako domaćin važi za čvrstu ekipu. Ipak, Kataiju je svega 71 minut na terenu bio dovoljan da upiše tri gola i asistenciju u pobedi od 5:1.

Golgeterska raspodija Crvene zvezde trajala je od 30. do 65. minuta, a Katai je uzeo stvar u svoje noge i "rešio" utakmicu. Prvo je u 30. minutu na penalu, prihvatio Benov pas sa desne strane, potom varkom tela nadmudrio čuvara, namestio se na levu nogu i pogodio. Pokazao je Katai u sezoni za nama da je u stanju i glavom da postiže golove, a to je bo slučaj i u 54. minutu kada mu je Ben centrirao, a Magiko nadskočio čuvara i pogodio. Protutnjao je kao "furija" u 65. minutu Gajić po desnom boku i uposlio Kataija, a on u situacijama "jedan na jedan" ne greši.

Foto: Starsport

Aleksandar Katai

S obzirom na to da je Katai odlično ušao u sezonu i na dva meča postigao tri gola, jasno je da se vispreni dribler nalazi u fantastičnoj formi koju bi mogao da nastavi u subotu od 18 časova i 55 minuta kada će Zvezda gostovati Mladosti. Takav učinak doveo ga je do toga da uđe među 10 najboljih strelaca u istoriji kluba, a raspucanost u sezoni za nama donela mu je i trofej "Bora Kostić".

Interesantno je da je Katai još dva puta ranijih godina postizao het-trikove, protiv Borca u prvom mandatu i u duelu sa TSC-om kada se vratio u Crvenu zvezdu.

BONUS VIDEO