LEPO JE BITI ZAPOSLEN U BORUSIJI: Haland pukao 750.000 EVRA na poklone! Slično su radili Zlatan, Kristijano, Kun...


IZVOR: Republika - 21.05.2022 | 07:42


Fudbaleri, stručni štab i zaposleni u Borusiji iz Dortmunda počašćeni od snažnog centarfora.

Foto: Tanjug/AP
LEPO JE BITI ZAPOSLEN U BORUSIJI: Haland pukao 750.000 EVRA na poklone! Slično su radili Zlatan, Kristijano, Kun...

Jedan od najboljih mladih fudbalera sveta Erling Haland odigrao je prošlog vikenda poslednju utakmicu u dresu Borusije Dortmund, pošto će na leto preći u Mančester siti.

Norvežanin je u poslednjem kolu Bundeslige na Borusijinom "Signal Iduna Parku" postigao jedan od dva gola u pobedi nad Hertom, a posle meča je svim saigračima i članovima stručnog štaba (ukupno njih 38) kao oproštajni poklon dao skupocene satove u iznosu od 13.000 do 15.000 evra. Takođe, satove u vrednosti između 7.000 i 9.500 evra je dobilo 20 zaposlenih u klubu.

Foto: Tanjug/AP

Erling Haland

Grubo računajući, to je oko 750.000 evra!

Ipak, to nije prvi put viđeno u svetu fudbala. Naprotiv, mnoge velike zvezde su davale grupne poklone saigračima.

Napadač Milana Zlatan Ibrahimović je pre godinu i po dana za Božić častio sve svoje saigrače najnovijom konzolom za igranje video igrica.

Foto: Tanjug/AP

Zlatan Ibrahimović

Legendarni Argentinac Serhio Aguero je pri odlasku iz Mančester sitija organizovao lutriju kome će od zaposlenih u klubu pripasti njegov luskuzni sat i novi Rendž Rover.

Kristijano Ronaldo je na meču Lige šampiona između Juventusa i Valnesije zaradio crveni karton, a po pravilu Masimilijana Alegrija svaki igrač koji bude isključen saigračima mora da kupi poklon. Nedavno je Vojčeh Ščensni otkrio da im je Portugalac tada podario nove kompjutere.

Foto: Tanjug/AP

Kristijano Ronaldo u dresu Juventusa

Kad smo se već dotakli Alegrijevih metoda, nešto slično je imao i Ralf Rangnik dok je vodio Lajpcig. Naime, svaki crveni karton je bivao sankcionisan nekom kaznom, koju su igrači dobijali na "točku sreće". Svakako najinteresantnija je, pogađate - kupovina poklona za sve. 

BONUS VIDEO