Tavamba: ZAŠTO MISLITE DA BIH NAPUSTIO PARTIZAN?


IZVOR: Alo - 06.01.2018 | 19:12


Sportski direktor Partizana Ivica Iliev nedavno je najavio da će napadač Leandre Tavamba sigurno napustiti Partizan ove zime, ali se kamerunski špic u intervjuu za dnevni list "Alo" pita zbog čega neko misli da on uopšte želi da ide iz Beograda?

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Tavamba: Presrećan sam u Beogradu, ovde igram fudbal karijere

U poslednjih nekoliko nedelja se pominjalo da bi stasiti centarfor karijeru mogao da nastavi u Seriji A, pošto se nekoliko klubova sa Apenina interesuje za njegove usluge. Međutim, Kamerunac spušta loptu na zemlju.

- Svestan sam da na internetu može svašta da se nađe, ali igrač sam Partizana i to je jedino bitno. Trenutno sam na odmoru kod kuće u Kamerunu, a ovde i nemam internet, tako da ne znam koji su sve klubovi zainteresovani za mene - rekao je Tavamba u razgovoru za „Alo“.

Kao što su Kamerunca zavoleli navijači Partizana, isto tako je on zavoleo i klub i zemlju u kojoj trenutno nastupa.

- Presrećan sam u Partizanu, što se vidi po statistici. Jasno je uočljivo koliko sam napredovao otkako sam stigao u Beograd. Ovde igram najbolji fudbal u karijeri i zašto bih uopšte želeo da idem. Uz to, Beograd je grad koji sam zavoleo, mogu da kažem da je moj. Upoznao sam nekoliko Afrikanaca ovde, neke čak i iz mog Kameruna, i svi uživaju. Stalno se priča o nekom rasizmu, a ja vam kažem da ga u Srbiji toga nema - zaključio je Tavamba.