UOČI MEČA SA SRBIJOM: Eriksen je UDARNA VEST, Piksi NA POTEZU!


IZVOR: Republika - 27.03.2022 | 15:57


Danac još jednom oduševio Evropu.

Foto: Tanjug/AP
UOČI MEČA SA SRBIJOM: Eriksen je UDARNA VEST, Piksi NA POTEZU!

Ofanzivni vezista Kristijan Eriksen u utorak će početi meč protiv Srbije, što će biti njegov prvi start u dresu nacionalnog tima još od juna prošle godine.

Eriksen je tada kolabirao na stadionu "Parken" tokom duela Danaca i Finaca u okviru grupne faze Evropskog prvenstva. As Brentforda je u subotu uveče postigao pogodak protiv Holandije, samo dva minuta pošto je ušao u igru, a njegov nastup od prvog minuta protiv Srbije potvrdio je i selektor skandinavske selekcije Kasper Hjulmand.

Nisam očekivao da će tako brzo biti toliko dobar. Odlično je trčao, dao je ritam igri. Pokazao je smirenost. Uživam gledajući ga kako igra - naveo je Hjulmand, uz potvrdu da će Eriksen zaigrati među startnih 11.

Foto: Tanjug/AP

Eriksen izvodi korner na stadionu "Johan Krojf"

Za njega, susret u Kopenhagenu nosiće dodatnu emocionalnu težinu.

Biće izuzetno posebno. Utakmica protiv Holandije je bila samo zagrevanje za utorak, gde ću trčati na terenu na kome se to dogodilo - kazao je Eriksen.

Podsetimo, Srbija u utorak gostuje u Danskoj, a selektor Orlova Dragan Stojković Piksi moraće da pronađe način kako da izađe na kraj sa lucidnim plejmejkerom, koji je izuzetno motivisan pred prijateljski duel na stadionu Kopenhagena.

BONUS VIDEO