PRIČA SE, PRIČA: I definitvno je poznata sudbina ruskog sporta! Putin na ovo nije mogao da utiče!


IZVOR: Republika - 06.03.2022 | 15:58


Ratni sukobi na teritoriji Ukrajine se nastavljaju. Implementacija politike na sport je sve veća, pa shodno tome ruski sportisti će uvedene sankcije osećati dugi niz godina.

Foto: Tanjug/AP
PRIČA SE, PRIČA: I definitvno je poznata sudbina ruskog sporta! Putin na ovo nije mogao da utiče!

Evropska kuća fudbala UEFA, još uvek nije donela konačnu odluku o domaćinstu Evropskog prvenstva koje je na programu 2028. godine. Od ranije je poznato da su kandidature za domaćina podnele Rusija, Turska, kao i zajednička kandidatura Ostrvkih zemalja (Engleska, Škotska, Vels, Republika Irska i Severna Irska).

Kako se saznaje, Turska je odustala od kandidature, a shodno svim dešavanjima, potpuno je jasno i da će prijava Ruske Federacije biti odbijena.

Kako prenosi engleski "Dejli Mejl" iz dobro obaveštenih izvora na Ostrvu, UEFA je već donela odluku da će domaćini šampionata biti Engleska, Škotska, Vels, Severna i Republika Irska.

Zvanični rok za podnošenje kandidature je 23. mart, a proglašenje pobednika je predviđeno da bude organizovano u septembru. Međutim, kako sada stvari stoje, odluka bi mogla da bude doneta već u aprilu.

 

BONUS VIDEO: