VOLE GA KAO NAJROĐENIJEG, A ON IM OVAKO VRAĆA: Fudbalera Partizana još jedna sitnica deli od odlaska u inostranstvo!


IZVOR: Republika - 05.02.2022 | 10:16


Spada u red onih koje navijači Partizana izuzetno cene. Svojom borbenošću ističe se uvek na terenu, a sada u funišu zimskih priprema, iznosi svoje viđenje ostvarenog, ali i lične planove za budućnost.

Foto: Starsport
VOLE GA KAO NAJROĐENIJEG, A ON IM OVAKO VRAĆA: Fudbalera Partizana još jedna sitnica deli od odlaska u inostranstvo!

U razgovoru za "Mozzart sport", vezni fudbaler Partizana, Saša Zdjelar, prvo se osvrnuo na ostvareno tokom pripremnog perioda:

- Iza nas su veoma naporne pripreme. Dosta smo radili na fizičkoj pripremi, trčanjima i snazi. Ekipa izgleda dobro, jedino rezultatski ne mogu da budem zadovoljan jer smo u prethodne dve provere poraženi, a protiv Dinama iz Moskve smo trebali da pobedimo. To su prijateljske utakmice, služe da se neke stvari vide, poprave i ekipa ide u pravom smeru.

O novajlijama, Ljubomiru Fejsi i Marku Jevtoviću, Zdjelar ima samo reči hvale:

- Odlaskom Šćekića izgubili smo sjajnog momka i veoma dobrog igrača. Nije lako zameniti ga jer je specifična ličnost, međutim došli su Fejsa i Jevtović. Jevtovića poznajem iz prvog mandata, dok sam Fejsu gledao u Olimpijakosu i reprezentaciji, svakako da su nas pojačali, ipak u međuvremenu se povredio Pantić. Nadam se da će pauza biti manja od procenjene jer njegovim izostankom u ofanzivnom smeru izgubili smo mnogo. U svakom slučaju, neko drugi će zauzeti njegovo mesto i verujem pokazati da vredi - istakao je Zdjelar

Ekipu Partizana očekuje meč prve nokaut faze Lige konferencija:

- Sparta je kvalitetna ekipa, isto kao i mi. Ne želim nikoga ni da potcenim ni da veličam, ali i mi i oni smo ostvarili ozbiljne stvari. Sve lige i sve ekipe rastu, ali u Srbiji gledamo da ukoliko ti nije zapala ekipa iz top pet liga da svakoga možeš da prođeš. Ipak, to sa neke druge strane nije realno, jer i drugi klubovi ulažu ogroman novac, videli smo to protiv Bašakšehira i Dinama, a tako je i sa Spartom. Na dvomeč sa Česima gledam kao još jednu priliku, duel koji može da nam donese mnogo. Svoj cilj u Evropi smo ostvarili, ali možemo i želimo da napravimo korak napred i stignemo što je dalje moguće.

Na kraju se Zdjelar i osvrnuo na svoj period proveden u Humskoj, kao i na aktuelnu borbu za šampionsku titulu:

- Došao sam u Humsku kada je Zvezda počela da niže titule, ali to želim da zaboravim. Ova godina je izvanredna za nas, sa svim rezultatima koje smo napravili, prošli u Evropi, dobili mnogo mladih igrača. Naravno da sam oduševljen učinkom jer je iza nas najboljih šest meseci u istoriji kluba. Titula je prioritet u nastavku sezone i svi smo toga svesni. Upravo to je ono što mi nedostaje i razlog zbog kojeg sam ostao. Imao sam ponude, ali nisam želeo da diskutujem o tome. Želeo sam da ostanem do kraja, jer mi je klub dao mnogo, a i ja njemu te je šampionska kruna nešto što nedostaje da se zaokruži cela priča - zaključio je vezni fudbaler aktuelnog lidera superligaškog karavana.

Fudbalere Partizana danas očekuje poslednja pripremna utakmica. Ekipa trenera Aleksandra Stanojevića odmeriće snage sa gruzijskim Dinamom iz Batumija.

 

BONUS VIDEO: