NIJE SAMO MOTIKA: Još jedan igrač je nosio dres Zvezde i Bajerna!


IZVOR: Republika - 31.01.2022 | 12:53


Kao grom iz vedra neba stigla je infrmacija da je omladinski reprezentativac Srbije, Nemanja Motika stigao na stadion "Rajko Mitić" iz redova minhenskog Bajerna.

Foto: twitter.com/printscreen/etoilerougebelgradefr
NIJE SAMO MOTIKA: Još jedan igrač je nosio dres Zvezde i Bajerna!

Nemanja Motika je bio član drugog tima bavarske ekipe za koju je zabeležio 18 pogodaka uz devet asistencija čime je i skrenuo pažnju sportskog sektora aktuelnog šampiona Srbije.

Prelazak mladog fudbalera na crveno-beli deo Topčiderskog brda zaintrigirao nas je da malo pročešljamo po istoriji i pokušamo da ustanovimo ko je od nekadašjnih Zvezdinih fudbalera nosio dres slavnog kluba iz Minhena.

Interesantno je napomenuti da je prelazak Nemanje Motike iz Bajerna u Zvezdu, prvi transfer koji je obavljen u tom smeru, a u istoriji kluba sa stadiona "Rajko Mitić" samo je jedan fudbaler direktno sa beogradske "Marakane" krenuo put minhenskog Bajerna.

U pitanju je Đorđe Blašćuk koji je dres Crvene zvezde nosio u sezoni 1952/53. Odigrao je samo jedan meč u crveno-belom dresu, ali se dva puta upisao u listu strelaca. U pitanju je bila utakmica 1. kola tadašnjeg Kupa Maršala Tita, a Crvena zvezda je sa ubedljivih 4:0 savladala u Leskovcu domaću ekipu Dubočice. 

Naredne 1953/54 sezone Blašćuk je postao član minhenskog kluba.

Treba napomenuti da je član minhenskog velikana bio i legendarni fudbaler Partizana i OFK Beograda, Miloš Milutinović koji je član Bajerna bio u sezoni 1960/61 odigravši 20 mečeva u kojima je bio strelac pet pogodaka.

 

BONUS VIDEO: