LUDA SPORTSKA PRIČA: Svi ga znate kao Čvarkova, a Dimitrije je VLASNIK TROFEJNOG ENGLESKOG FUDBALSKOG KLUBA (VIDEO)


IZVOR: Republika - 21.12.2021 | 21:05


Popularni televizijski komičar Dimitrije Banjac koji već godinama tumači lik vojvođanskog autonomaša Đorđa Čvarkova u, sada već kultnom, serijalu "Državni posao" otkrio je malo poznate detalje iz njegovog privatnog života a koji se velikim delom tiču i sporta.

Foto: YoutubePrintscreen
LUDA SPORTSKA PRIČA: Svi ga znate kao Čvarkova, a Dimitrije je VLASNIK TROFEJNOG ENGLESKOG FUDBALSKOG KLUBA (VIDEO)

Naime, Dimitrije je u jednoj televizijskoj emisiji otkrio da osim što je veliki ljubitelj fudbala, čak i vlasnik engleskog trofejnog kluba AFC Vimbldon

Banjac je takođe i predstavnik tog kluba za Srbiju ali i vođa navijača ovog poznatog kluba. 

- Jedan sam od vlasnika fudbalskog kluba u Engleskoj, u Londonu. AFC Vimbldon. E, to je jedna najluđa sportska priča ikad ispričana. Mi smo vlasnici, navijači, svi koji su učestvovali u kupovini deonica da bi klub uopšte opstao - otkrio je Dimitrije Banjac.

 

 

Pomenuti engleski klub, Vimbldon, je još davne 1993. godine igrao Premijer ligu. Tim iz južnog Londona, poznat je i pod nadimkom "Luda družina".

Ekipa koja je krajem osamdesetih (1987/88) napravila izuzetan podvig prešavši put od Konferencije (peta liga) do osvajanja FA Kupa protiv Liverpula koji je i tada bio moćan i bogat klub.

Početkom 2000. godine Vimbldon ispada iz Premijer lige gde više za njegove "ludosti" nema mesta. Ubrzo se i sam klub ukida. 

 

 

Dve godine kasnije (2002). grup navijača pokreće inicijatvu da se klub ponovo pokrene i preko suda uspevaju da Fudbalski savez Engleske prizna sve prethodne titule starog kluba. 

 

 

Jedna od najvećih legendi ovog Londonskog kluba je svakako i Vini Džouns, koji je bio i kapiten "Lude družine", da bi se kasnije, vrlo uspešno, oprobao i u filmskoj umetnosti. 

BONUS VIDEO