SANTOŠ OPLEO PO RONALDU I ZVEZDAMA: Selektor Portugala nije mogao da se suzdrži!


IZVOR: Republika - 15.11.2021 | 08:32


Jasno je da niko nije očekivao da će selekcija Portugala, na svom stadionu, pred hiljadama svojih navijča, izgubiti od Srbije i tako propustiti priliku da se direktno kvalifikuje na Svetsko prvenstvo u Kataru, no to se upravo i dogodilo.

Foto: Starsport

Fernando Santos

Izabranici selektora Dragana Stojkovića Piksija su preokreto stigli do pobede (2:1) i tako omogućili veliko slavlje širom zemlje.

Portugal je u većem delu utakmice izgledao kao slabiji protivnik, a nije uspeo ni da uspostavi ni svoj prepoznatljiv, napadački stil igre.

- Igrači znaju da mi uvek igramo na pobedu i razmišljamo na ofanzivan način, ali ne ide uvek onako kako želiš da ide. No, odgovornost za ovaj poraz je moja - istakao je portugalski selektor Fernando Santoš nakon utakmice i dodao:

- Istina je da je Srbija bila bolja. Mi smo se trudili, ušli u utakmicu jako dobro, pravili pritisak i postigli gol. Kasnije smo počeli da igramo bez lopte u nogama, stajali smo dosta defenzivno i imali smo problema da se približimo igračima Srbije.

Isksni fudbalski stručnjak je zatim kritikovao zvijezde svog tima, a iako nije imenovao nikoga, portugalski mediji su locirali da je napad usmeren na Kristijana Ronalda s kojim je Santoš imao i malo burniju razmenu mišljenja na terenu nakon kraja utakmice.

- U našem je DNK upisano da imamo loptu i igramo s njom u nogama, ali kod nas je to samo radio Bernardo Silva. Igrali smo prestrašeno i nervozno - rekao je Santos, ali i zaključio:

- Ova ekipa ima sve što je potrebno da pobedi u dodatnim kvalifikacijama i mi ćemo biti u Kataru. Svi znamo da nismo napravili ono što smo trebali, ali bit ćemo u Kataru.