HRVATI VODE SRAMNU HAJKU PROTIV BORJANA: Kapiten Zvezde na meti BOLESNIH pretnji i uvreda! (FOTO)


IZVOR: Republika - 07.11.2021 | 12:49


Hrvatski portal Dnevno.hr vodi hajku protiv kapitena Crvene zvezde Milana Borjana! Kako bismo to drugačije nazvali ako uzmemo u obzir tekst i objave ovog medija koje su uzburkale tamošnju javnost i izazvale lavinu mržnje prema golmanu koji je rođen u Kninu.

Foto: Starsport

Kapiten Crvene zvezde Milan Borjan na udaru

Pomenuti portal je iskoristio intervju iz 2017. godine za "Kurir" kako bi osuo paljbu po Milanu Borjanu, i pritom raspirio nacionalnu netrpeljivost.

Tekst koji nosi naslov "U KRAJINI SAM ROĐEN, A NE U HRVATSKOJ! Ova pobeda je za srpsku Dalmaciju! Knin je zvezdaški grad" objavljen je uz komentar: "Vređa sve Hrvate, provokator!"

- Za Hrvate i Hrvatsku reč je fudbaleru koji je neretko istupao onako kako to “kockasti” ne vole. Rođen je 1987. godine u Kninu, a ono što je znao naglašavati je to da je rođen u srpskom Kninu… Čak se i ljuti kad mu kažu da je rođen u Hrvatskoj- navodi se u tekstu.

Foto: Facebook/Printscreen

Objava Dnevno.hr na Fejsbuku

U nastavku teksta osvrnuli su se na Borjanove ranije izjave.

- Ma to je velika greška, nisam rođen u Hrvatskoj. Rođen sam u Krajini, to je bilo srpsko mjesto. Ja sebe opisujem kao nekoga tko je rodom iz Srbije, iz Dalmacije, ali osjećam se kao Kanađanin jer sam tamo proveo puno godina.

Autor u nastavku ističe još jednu izjavu, koju je Borjan dao nakon čuvene pobede nad Kelnom.

- Još kad sam došao u klub, rekao sam da sam iz Knina i da sam kao čovek rođen u tom gradu ispunio san dolaskom u Crvenu zvezdu. To je deo mene! Znam ko sam i odakle dolazim! Knin je uvek bio zvezdaški grad, a ova pobeda nad Kelnom bila je za celu srpsku Dalmaciju.

Očekivano, ova skandalozna objava hrvatskog portala izazvala je burne reakcije u Hrvatskoj. Na društvenim mrežama osvanuli su bolesni komentari, uvrede i pretnje upućene na račun golmana Crvene zvezde. POGLEDAJ GALERIJU