LAZETIĆ BLISTAO: Crvena zvezda startovala pobedom u LIGI ŠAMPIONA!


IZVOR: Republika - 29.09.2021 | 21:15


Startovali su omladinci Crvene zvezde Ligu šampiona za mlade na najbolji mogući način, pobedom nad ekipom Sent Patrika na gostujućem terenu rezultatom 2:1.

Foto: FK Crvena zvezda

Omladinci FK Crvena zvezda

Blistao je mladi napadač Marko Lazetić sa dva pogotka kojim je rešeno pitanje pobednika još u prvom delu igre, ali su domaći uspeli u nadoknadi vremena da smanje rezultat.

Okosnica ostalih ekipa sastavljena od fudbalera rođenih 2003. godine, a za crveno-bele su večeras startovala tri fudbalera koji imaju 16 godina, to su Stefan Marinković, Luka Lečić i Mirko Nikolašević.

Nije se mnogo čekalo na to da Zvezda dođe do prednosti, pa je već u trećem minutu talentovani Marko Lazetić pogodio mrežu rivala posle asistencije Stefana Lekovića. Nastavili su da prete Zvezdini omladinci, pa su tako i Kahvić i Nikolašević mogli da pogode u prvih 10 minuta, ali se Kili dobro pokazao u oba navrata.

Zapretio je zapaženi Nikolašević domaćinu i u 26. minutu, ali je ponovo Kili uspeo da zaustavi udarac. Nisu Irci mnogo pretili, sem u jednoj situaciji koju je Marinković rutinski zaustavio, a da se na odmor ode sa dva gola prednosti za srpski tim, pobrinuo se - Marko Lazetić.

Ponovo je talentovani centarfor pokazao da se u kaznenom prostoru rivala snalazi kao "riba u vodi" i na pravi način iskoristio asistenciju Milosavića.

Učenici Marka Neđića su strpljivo gradili napade i delovalo je kao da se nisu zadovoljavali time što imaju sasvim dobar rezultat pred povratak u Beograd, već da su išli na "gol više".

Pretio je Nikolašević u dva navrata u 68. minutu, ali je malo koncentracije nedostajalo u završnici, veoma zapaženom ofanzivcu Zvezde.

Zbog drugog žutog kartona koji je dobio defanzivac Melentijević, Zvezda je utakmicu završila sa 10 igrača, a onda i u nadoknadi vremena primila pogodak kada je Mekormak pogodio i postavio konačan rezultat.

Revanš utakmica zakazana je za 20. oktobar i igraće se na stadionu FK Čukarički.