SRBIJA ISPRED SVIH: Put ka Mundijalu sve teži ali ove brojke daju nadu!


IZVOR: Republika - 09.09.2021 | 12:07


Reprezentacija Srbije u fudbalu otežala je sebi već dovoljno težak put ka Svetskom prvenstvu remijem 1:1 na gostovanju protiv Republike Irske. Upravo zbog tog rezultata su "orlovi" sada bliži plasmanu u baraž, odakle će samo tri od 12 selekcija obezbediti kartu za Katar. Međutim, ono što bi u tom slučaju veoma značilo srbije je to što je prednost domaćeg terena sasvim izvesna.

Foto: Starsport

Reprezentativci Srbije i dalje imaju šansu za direktan plasman

Naime, Srbija ima dva boda manje od Portugala i ako žele da sa prvog mesta odu na Mundijal, moraće da pobede u sva tri preostala kvalifikaciona meča (Luksemburg, Azerbejdžan i Portugal).

Ukoliko četa Dragana Stojkovića u tome ne uspe, zauzeće drugo mesto u baražu, gde će se 12 selekcija na tri turnira sa po četiri ekipe boriti za preostala tri mesta za evropske selekcije na Svetskom prvenstvu.

Ipak, kalkulacije navode da Srbija u ovom trenutku ima daleko najveće šanse da bude domaćin u polufinalu baraža! 

 

 

U ovom trenutku, Srbiji se daje 82.8% šansi da će u tom baražu biti domaćin u polufinalnom meču, prema specijalizovanom sajtu "We Global Football".

U baražu će se naći 10 drugoplasiranih i još dve najbolje selekcije iz Lige nacija koje ne idu direktno na Svetsko prvenstvo. 

Posle Srbije, najveće šanse imaju Poljaci, Švajcarci, Šveđani, Česi i Norvežani, a upravo ti timovi ne bi mogli da budu naši rivali u polufinalu baraža, ukoliko bi situacija ostala identična i na kraju novembarskih mečeva.

Razlog za ovako dobro pozicioniranje je i taj što je trenutno Srbija prva na tabeli najboljih drugoplasiranih ekipa, ispred Rusije, Švedske, Škotske, Poljske.  

Treba istaći da Srbija još uvek ima šanse za direktan odlazak na Mundijal.