ITALIJA BRUJI: Stanković POTPISAO ugovor na ČETIRI GODINE!


IZVOR: Republika - 04.09.2021 | 11:25


Aktuelni trener Crvene zvezde ispričao je anegdotu sa bivšim predsednikom Intera Masimom Moratijem, povodom dokumentarca o slavnom funkcioneru.

Foto: Starsport

Dejan Stanković

Stanković je uspeo da u karijeri postane legenda dva velikana, Crvene zvezde i Intera. Član Kuće slavnih nero-azura bio je jedan od sagovornika u dokumentarcu posvećenom Masimu Moratiju.

Glavna ličnost u stvaranju modernog moćnog Intera je od 1995. do 2013. bila na čelu kluba. Kruna uspeha bila je legendarna "tripleta" iz 2010. kada su se dizali trofeji Lige šampiona, Serije A i Kupa Italije.

Stanković je kroz svoju anegdotu o potpisivanju novog četvorogodišnjeg ugovora ilustrovao srdačnost i lakoću saradnje sa Moratijem:

- Kad sam produžio ugovor, otišao sam do njega, popili smo uobičajenu kafu i pušili cigarete. Nije bilo lepo, ali ako govorimo o pravim stvarima, davao nam je do znanja da je on predsednik. Razgovarali smo o fudbalu, svemu, privatnim stvarima, porodici,... Uzima svoju olovku i piše "četiri godine" na praznom listu papira, stavlja inicijale "MM", dodaje mi list i pita me: 'U redu?'. Ne gledajući list, stavljam ga u džep i kažem mu: 'U redu je, predsedniče'. Morati je sve radio sa srcem u ruci, brojke nisu ništa promenile. Njegov gest, ljubav prema igračima i majici bili su neverovatni - priseća se Stanković,a izjavu su preneli najpoznatiji italijanski sportski portali.