VELIKAN SKLOPIO POSAO LETA: Tadić POTPISAO ugovor ŽIVOTA!


IZVOR: Republika - 17.07.2021 | 11:38


Holanđani prezadovoljni činjenicom da su rešili status svog najboljeg igrača.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Kapiten Ajaksa Dušan Tadić

Kapiten Ajaksa Dušan Tadić produžio je ugovor sa velikanom sa "Johan Krojf arene" do leta 2024. godine, a zadovoljstvo sklopljenim poslom izrazile su legende "kopljanika" Mark Overmars i Edvin van der Sar.

Interesantan detalj koji obuhvata nova saradnja tiče se opcije da srpski as, po okončanju karijere, ostane da radi u prestonici Holandije kao trener, što će mu sigurno izuzetno dobro doći za sticanje neophodnog iskustva.

- Nije tajna da Dušan igra vrlo važnu ulogu u našem timu. Kako na terenu tako i van njega, on je pravi lider. Fantastična stvar je što će ostati duže u Ajaksu. On je izuzetno fizički spreman i biće od velike važnosti za Ajaks u narednim godinama - izjavio je direktor Ajaksa Overmars.

U sličnom tonu govorio je i proslavljeni golman koji veruje da je dolazak Srbina prekretnica za giganta iz Amsterdama.

Dušanov dolazak bio je naš prvi korak u povratku na vrh evropskog fudbala. Kombinujemo iskusne igrače sa mladim talentima. Njegova radna etika, kvalitet, želja i glad za trofejima su doveli sve nas u klubu na novi nivo! Jedva čekam da sezona počne - rekao je Van der Sar.

Podsećanja radi, Tadić je Ajaks pojačao 2018. godine iz Sautemptona, a od tada je na 149 utakmica u 76 navrata uspeo da zatrese mrežu rivala.