(VIDEO, FOTO) ITALIJA KROZ IGLENE UŠI DO ČETVRTFINALA EP: Rezervisti Azura posle produžetaka SRUŠILI Austriju!


IZVOR: Republika - 26.06.2021 | 18:17 >> 21:39


Uspavanka, pa blickrig Italijana u produžecima.

Foto: Tanjug/AP

Italijani slave gol Pesine protiv Austrije

Selekcija Italije uspela je da savlada Austriju u osmini finala Evropskog prvenstva rezultatom 2:1, posle produžetaka. Regularan tok meča završen je bez golova, a prolaz dalje "azurima" doneli su rezervisti, Kjeza i Pesina.

As Juventusa je bio precizan u 95. minutu, Pesina u 105, a Kalajdžić je u 114. uspeo da postigne počasni pogodak, ali nedovoljno za Austrijance.

Četa selektora Manćinija je plasman u četvrtfinale izborila strpljivom igrom, a ispostavilo se da je prevagu odneo veći broj kvalitetnih igrača sa kojima Italija raspolaže, u odnosu na večerašnjeg rivala.

Italijani će se za polufinale kontinentalnog prvenstva boriti sa boljim iz susreta Belgija - Portugal koji se igra u nedelju.

Tok duela sa "Vemblija" mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

 

Kraj 2. produžetka - Italija je sa 2:1 savladala Austriju za plasman u četvrtfinale

120. minut - Igraće se još jedan minut.

119. minut - Kjeza je propustio kolosalnu priliku da sve reši, Trimel je uspeo da otkloni opasnost.

114. minut - GOOOOL! Kalajdžić se fenomenalno snašao nakon kornera koji je izveo Šaub. Centarfor Štutgarta je u padu zahvatio loptu koja je nekako prošla pored Donarume - 2:1!

 

 

113. minut - Trimel i Ilsanker su ušli na teren, a napustili su ga Lajmer i Lajner.

111. minut - Gregorič je dodao do Sabicera, ali je ovaj loše šutirao - nova šansa za Austriju odlazi u nepovrat.

108. minut - Kristante je ušao u igru, izašao je Insinje.

 

 

107. minut - Šaub je sjajno šutirao u sam ugao, čim je kročio na teren, ali nova sjajna odbrana Donarume.

106. minut - Počeo je drugi produžetak. Šaub menja Griliša, a Gregorič je takođe na terenu.

Dva pogotka Italije u prvom produžetku za ogromnih 2:0 pred završnih 15 minuta

105+1. minut - GOOOOL! Pesina je povisio na 2:0! Rezervisti su "azurima" doneli drugi pogodak. Beloti je sa zemlje uposlio Pesinu, a ovaj je snažnim šutem provukao loptu pored nemoćnog Bahmana.

 

 

 

 

104. minut - Prava "bomba" Insinjea iz slobodnog udarca sa oko 30 metara, Bahman je paradom sprečio Italijane da dupliraju prednost.

103. minut - Žuti karton za Hinteregera.

97. minut - Selektor Austrije Foda odlučio je da napravi drugu promenu. Kalajdžić je zamenio Arnautovića, a usledio je slab šut Šlagera.

95. minut - GOOOOL! Spinacola je proigrao Kjezu, as Juventusa je sjajno prihvatio tešku loptu pred golom Austrije, pa je levom nogom uspeo da je sprovede u mrežu - 1:0!

 

 

 

94. minut - Beloti je uposlio Kjezu, ali je ovaj šutirao pravo u Bahmana.

91. minut - Počinje prvi produžetak.

Kraj regularnog toka, bez golova, igraće se produžeci

90+5. minut - Insinje je ubacio loptu u kazneni prostor, bila je to izgledna pozicija za Italijane, ali je Lajmer otklonio opasnost.

90. minut - Igraće se još pet minuta sudijske nadoknade.

89. minut - Baumgartner se požalio na povredu, a zamenio ga je Šep.

84. minut - Nove izmene u italijanskoj selekciji, Kjeza je ušao u igru umesto Berardija, dok je Beloti zamenio Imobilea.

 

 

83. minut - Spinacola je probio po levom boku, uspeo je defanzivac Juventusa da uputi sjajan centaršut, ali je Berardi "makazicama" bio neprecizan.

79. minut - Opet je usledio nešto nirniji deo meča, kao da obe selekcije igraju sa povišenom dozom opreza jer svaka greška može da košta eliminacije.

72. minut - Lokateli je šutirao nadomak kaznenog prostora Austrije. Lepo je "zalomio" rivale, ali je lopta završila pored leve stative Bahmanovog gola.

Foto: Tanjug/AP

68. minut - Ređaju se napadi Austrije, novi šut Sabicera završio je pored gola Donarume. Selektor "azura" Roberto Manćini odlučio je da napravi dvostruku izmenu. Pesina je zamenio Barelu, a Lokateli Veratija.

65. minut - Arnautović je glavom, od prečke, pogodio gol Italijana, ali je on poništen zbog ofsajda, nakon što je glavni sudija Tejlor konsultovao VAR tehnologiju. 

 

 

62. minut - Sabicer je "opalio" sa preko 20 metara, lopta se odbila od Bonućija u korner. Potom je pokušao i Arnautović, ali bez promene rezultata.

60. minut - Sat vremena igre u Londonu, mreže još uvek miruju.

56. minut - Rasplamsala se borba na "Vembliju", otvorili su se i Austrijanci, a Bonući je uputio neprecizan šut glavom posle kornera.

52. minut - David Alaba je šutirao sa nekih 17 metara, ali preko gola - Italijani su odahnuli. u međuvremenu je "požuteo" i Nikolo Barela.

 

 

50. minut - Žuti karton je dobio Di Lorenco, Austrijanci će izvesti slobodan udarac nadomak italijanskog kaznenog prostora.

49. minut - Sjajan defanzivni blok su postavili Austrijanci, Italija ima velikih problema da stvori priliku.

46. minut - Počeo je drugi deo igre. 

Kraj prvog poluvremena, bez golova na "Vembliju"

 

 

45. minut - Tejlor je nadoknadio minut u prvom delu igre.

43. minut - Di Lorenco je slabo zahvatio loptu nakon kornera, pa je ona završila daleko pored austrijskog gola.

40. minut - Ulazimo u sam finiš prvog dela igre, "nula" još uvek stoji na semaforu.

36. minut - Golman "azura" Donaruma je praktično prvi put morao da interveniše, Arnautović je pokušao da ubaci loptu pred gol Italijana, ali je "jedinica" Italije lako uhvatila loptu.

32. minut - Kakav udarac Ćira Imobilea sa preko 20 metara, lopta je završila gotovo na samom "roglju" gola, pa se odbila u polje, Italijani nisu imali sreće.

 

 

26. minut - Izuzetno miran period meča. Igra se uglavnom između dva šesnaesterca.

18. minut - Zapretio je i Arnautović, ali bez promene rezultata. Austrijski reprezentativac se oprobao sa nekih 20-ak metara, ali je lopta otišla preko prečke.

17. minut - Barela je uputio šut ka austrijskom golu, ali je Bahman uspeo nogama da interveniše.

 

 

14. minut - Napadač Napolija Lorenco Insinje je "testirao" Bahmana, ali je on rutinski ukrotio njegov pokušaj.

11. minut - Još uvek traje početno ispitivanje snaga na "Vembliju", a meč za sada obiluje oštrim startovima. Još uvek bez golova i stopostotnih šansi. Spinacola je uputio prvi šut ka golu Austrije, nakon što je Grilič izgubio loptu ispred kaznenog prostora, ali je on otišao pored stative.

 

 

5. minut - Tvrd početak utakmice. Italijani su pokušali da zaprete, Berardi je uposlio Imobilea, ali je napadač Lacija slabo prihvatio loptu, pa je propala poluprilika za "azure".

2. minut - Marko Arnautović je, nakon izuzetno neopreznog starta, ekspresno zaradio žuti karton.

1. minut - Glavni arbitar Entoni Tejlor dao je znak za početak susreta.

Počinje meč na "Vembliju"

Pre početka susreta intiniraju se nacionalne himne Italije i Austrije.

 

 

 

 

ITALIJA (4-3-3): Donaruma - Di Lorenco, Bonuči, Ačerbi, Spinacola - Verati, Žoržinjo, Barela - Berardi, Imobile, Insinje.

AUSTRIJA (4-3-2-1): Bahman – Lajner, Dragović, Hintereger, Alaba – Lajmer, Šlager, Grilič – Zabicer, Baumgartner - Arnautović.