LJUT KAO RIS: Dalić BESAN posle još jednog lošeg meča Hrvata!


IZVOR: Republika - 19.06.2021 | 14:44


Reprezentacija Hrvatske posle dva kola na EP ima samo jedan osvojen bod, pa selektor Zlatko Dalić sa razlogom nije zadovoljan igrama svojih izabranika.

Foto: Tanjug/AP

Zlatko Dalić

Hrvati su na startu izgubili od Engleske sa 1:0, a onda su protiv Čeha odigrali samo 1:1.

- Nisam ni srećan ni zadovoljan, niti se osećam komforno. Ovo nije Hrvatska kakvu sam zamišljao, kakvu sam hteo. To nije ono što sam mislio kada smo počeli pripreme: Ali dobili smo još jednu šansu da u grupnoj gazi to popravimo i plasiramo se dalje - rekao je Dalić.

Osvrćući se na jučerašnju utakmicu Dalić je istako loše prvo poluvreme u kojem su Česi "nadtrčali hrvatske igrače, uvek su bili prvi na lopti, ali i pored toga nisu stvorii šansu".

- Na meni je taj posao, ne izgledamo kako bi trebali izgledati, nismo kompaktni, što se posebno videlo juče u prvom poluvremenu. Sedam-osam igrača je došlo iz povreda, nisu se uspeli uklopiti - ocenio je selektor.

Osvrnuo se i na sledećeg suparnika Hrvastke na EURU.

Foto: Tanjug/AP



- Škotska je trebalo da prodje puno bolje protiv Češke u prvoj utakmici. Imali su dosta prilika, ali su primili dva gola. Pokazali su veliku motivaciju i veliku borbenost. Oni će protiv nas biti isti jer i njima tri boda znače prolaz dalje, a i na svom su terenu. Biće teško, to je protivnik koji nema možda veliku kvalitet, ali moramo pripaziti, moramo odgovoriti na bolji način - ocenio je sledećeg suparnika Dalić.

Pritom je najavio par promena za susret protiv Škotske koji je na rasporedu u utorak.

- Moraćemo napraviti dve-tri promene, moramo naći sveže, energičnije igrače. Menjam jer tražim najbolje", dodao je. "Ja od bor be ne odustajem, od odgovornosti ne bežim. Ja ;verujem i to sam rekao momcima - verujem u njih, u ljude oko sebe i verujem u sebe, verujem da je u nama ostalo prkosa da to napravimo - istakao je na kraju Dalić.