OVO JE KAO ZATVOR, ZAKLJUČANI SMO 24 SATA: Makedonac iz karantina za Srpski telegraf na dan pred početka Eura


IZVOR: Veljko PETROVIĆ - 09.06.2021 | 18:53


Pokušavamo da atmosfera bude na visini zadatka, ali nije lako jer smemo da izađemo iz hotela samo zbog treninga, raportirao je Stefan Ristovski iz Bukurešta

Foto: Profimedia.rs

Stefan Ristovski protiv Nemačke

Evropsko prvenstvo u fudbalu počinje sutra, a može se slobodno reći da će ovo biti možda biti i najčudnije kontinentalno takmičenje u istoriji. Najveći danak uzeo je koronavirus, na snazi su različite mere u 11 država domaćina EVRO. Da situacija nije svetla i pored dozvole UEFA da na stadionima bude i određeni broj navijača, dokazuju i reči Stefana Ristovskog (29), desnog beka reprezentacije Severne Makedonije, koji je u razgovoru za Srpski telegraf opisao kroz šta prolaze i koliko im je teško da se fokusiraju na fudbal.

Foto: Privatna arhiva

Ristovski sa saigračima

Ristovski: Želimo da nas potcene, tada smo najjači, bićemo iznenađenje

 

- Pokušavamo da atmosfera bude na visini zadatka, to je ono što nas je dovelo do Evropskog prvenstva. Ipak, nije lako jer smo 24 sata zatvoreni po hotelima. Stigli smo u Bukurešt, ali možemo da napustimo smeštaj jedino kada idemo na trening i utakmice - rekao je defanzivac zagrebačkog Dinama za naš list.

Foto: Profimedia.rs

Makedonci igraju u grupi protiv Austrije (13. jun), Ukrajine (17. jun) i Holandije (21. jun)

Naši južni susedi nalaze se u C grupi sa reprezentacijama Austrije (13. jun, Bukurešt), Ukrajine (17. jun, Bukurešt) i Holandije (21. jun, Amsterdam). Momak rođen u Skoplju je svestan da su autsajderi, ali smatra da njegovi saigrači i on mogu do iznenađenja, uprkos svemu kroz šta prolaze, jer rigorozne mere zbog korone možda čak i jače utiču na velike timove koji su navikli na sve benefite i vrhunske uslove na najvećim takmičenjima.

Foto: Privatna arhiva

- Mi nemamo ciljeve, želimo da nas potcene, tada smo najjači. Do sada smo bili skromni u svakom pogledu i duelu, a tako ćemo biti i tamo. Znamo svoje kvalitete i čime raspolažemo, ali biće iznenađenja, verujte mi. Favorit grupe je sigurno Holandija, a ostalo ćemo videti kako bude - jasan je iskusni as.

Favorit neće uzeti EVRO!

Kada govorimo o favoritima za osvajanje Evropskog prvenstva, mnogi u prvi plan stavljaju aktuelnog branioca trofeja Portugal, kao i svetskog prvaka Francusku. Naš sagovornik smatra da neće favorit osvojiti pehar na Vembliju 11. jula.

- Ne znam kome bih dao ulogu favorita za osvajanje, ali znam da će biti neko iznenađenje - zaključio je Ristovski.