PANTELIĆ KRENUO DA ČISTI: Smenio Bjekovića i još četvoricu članova IO! Teodosić ušao u FSS


IZVOR: Republika - 24.05.2021 | 11:03


Bitka za vlast u Fudbalskom savezu Srbije se zahuktava.

Foto: Starsport

Marko Pantelić

Vršilac dužnosti predsednika FSS Marko Pantelić je, danas smenio petoricu članova Izvršnog odbora i umesto njih na ta mesta postavio svoje ljude, među njima i Jovana Teodosića, rođenog brata proslavljenog srpskog košarkaša Miloša Teodosića, prenosi "Mozzart sport".

Pored Jovana Teodosića su u članove Izvršnog odbora – u skladu sa ovlašćenjima predsednika predviđenim Statutom usvojenim za mandata Slaviše Kokeze - promovisani i široj fudbalskoj javnosti ne toliko poznata imena: Jugoslav Jugović, Davor Jevremović i Zoran Lekić.

Sa druge strane, dužnosti su razrešeni Branko Stojaković, predsednik FS Zapadne Srbije, Marjan Rnić, nekada prvi čovek OFK Bačke i predsednik komisije za žalbe FSS, pa bivši sudija Dušan Mrakić, koji je kao i direktor Brodarca Dragan Ilić, u Izvršni odbor bio delegiran kao kandidat FS Beograda.

Ipak, od svih njih je mnogo zvučnije ime Nenad Bjeković, koga je Pantelić takođe razrešio dužnosti. On je, inače, bio kandidat Pantelićeve opozicije za mesto predsednika FSS u slučaju da prođe njihov plan da smene aktuelnog vršioca dužnosti.