TRANSFER BOMBA PRED KRAJ SEZONE: Sjajni trener ZABIO NOŽ U SRCE klubu i prešao na klupu BAJERNA!


IZVOR: Tanjug, Republika - 27.04.2021 | 10:12


Nemački fudbalski gigant Bajern iz Minhena potvrdio je danas da je sa trenerom Lajpciga Julijanom Nagelsmanom potpisao petogodišnji ugovor.

Foto: Tanjug/AP

Igrači Bajerna

Kako se navodi u saopštenju Bavaraca, Nagelsman će od naredne sezone preuzeti Bavarce, umesto Hansija Flika, koji bi trebalo da postane novi selektor reprezentacije Nemačke.

Ovaj 33-godišnji stručnjak 2017. godine proglašen je za najboljeg trenera Nemačke, a prethodne sezone predvodio je Lajpcig do polufinala Lige šampiona.

Prema navodima medija, šampion Nemačke, Evrope i sveta morao je da plati 25 miliona evra za novog trenera, pošto je Nagelsman imao saradnju sa Lajpcigom do 2023. godine.

- Nagelsman predvodi novu generaciju trenera. Uprkos mladosti, ima impresivnu karijeru. Uvereni smo da ćemo sa njim imati velike uspehe kao i prethodnih godina. Želeo bih da se zahvalim Fliku u ime celog Bajerna. Preuzeo je tim u teško vreme, a zatim osvojio šest trofeja, a sedmi će uskoro uslediti. Želimo mu sve najbolje - rekao je predsednik Bajerna Herbert Hajner.

Lajpcig trenutno zauzima drugo mesto u Bundesligi, sa sedam bodova zaostatka za vodećim Bajernom, a u petak ga očekuje i duel u polufinalu Kupa protiv Verdera iz Bremena.