UEFA PRESEKLA: Konačno dobre vesti - preinačena odluka o navijačima na stadionima!


IZVOR: Republika - 31.03.2021 | 17:50


Sjajne vesti za navijače širomn Evrope, UEFA je ukinula ograničenje o popunjenosti stadiona od 30 odsto.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Ilustracija

U želji da što više navijača prisustvuje utakmicama ovogodišnjeg Evropskog prvenstva, UEFA se odlučila na ovaj potez.

Navijači nisu mogli da prisustvuju većini utakmica u Ligi šampiona i Ligi Evropa, baš kao ni većini mečeva nacionalnih timova u kvalifikacijama za evropsko i svetsko prvenstvo i Ligi nacija.

Evropsko fudbalsko prvenstvo će, nakon jednogodišnjeg odlaganja, početi 11. juna u Rimu, jednom od 12 gradova domaćina širom Evrope.

UEFA želi da tokom aprila sa svakim gradom domaćinom utvrdi plan o broju navijača koji će sigurno moći da prati utakmice šampionata Evrope. Gradovi koji nisu u stanju ili nisu voljni da priže takva uveravanja UEFA mogli bi da budu izbačeni iz projekta.

Foto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ

Evropska kuća fudbala je ranije ovog meseca navela da bi trebalo razmotriti da li bi imalo smisla da se utakmice igraju bez navijača ili bi te mečeve trebalo prebaciti u druge gradove.

Dablin bi mogao da bude najugroženiji, a vlasti u Bilbau, Glazgovu i Minhenu su takođe ranije nagovestile da će im možda trebati više vremena da donesu odluku o sigurnosnim protokolima jer stopa zaraze koronavirusom ponovo raste.

Ruski zvaničnici su potvrdili da će stadion u Sankt Peterburgu od 65.000 mesta biti popunjen najmanje 50 odsto.

UEFA je, takođe, odlučila da će reprezentacijama na Evropskom prvenstvu biti dozvoljeno da na utakmici izvrše po pet izmena.