MOŽE LI PIKSI TO DA ISKORISTI?! NA DESNOM BEKU PORTUGALA 18-GODIŠNJAK, nastup protiv Srbije audicija za velikane!


IZVOR: Republika - 27.03.2021 | 08:46


Nunjo Mendeš bez sumnje će biti jedan od najboljih desnih bekova na planeti jednog dana, ali taj dan nije danas, kada Srbija i Portugal ukrštaju oružije u borbi za plasman na Svetsko prvenstvo.

Foto: Tanjug/AP

Nunjo Mendeš u akciji (desno)

Ovaj defanzivac Sportinga debitovao je za nacionalnu selekciju prošle nedelje protiv Azerbejdžana u pobedi od 1:0, pa bi posle dobrog performansa i protiv Srbije mogao da zauzme jedno od krilnih mesta u odbrani ekipe Fernanda Santoša.

Momak oko koga Real Madrid i Mančester junajted bukvalno ratuju takođe će imati svojevrsnu priliku da se dobrim performansom istakne kao prioritet za ovaj dvojac, kao i mnoge druge evropske velikane.

Njegov trener i legenda portugalskog fudbala Žorž Žezus svojevremeno je pričao o tome kako je Mendeš najveći talenat u portugalskom fudbalu, pa postoji razloga i za strah u taboru Srbije, ali možda Piksi može da nađe pravo rešenje, pa da Srbija iskoristi neiskustvo ovog jedva punoletnog defanzivca.

Foto: Starsport

Hoće li Santoš dati Mendešu da startuje protiv Srbije?

Iako je za Sporting debitovao tek u junu, munjevitom brzinom napreduje, pa je gotovo "sigurica" da napušta Sporting ovog leta.

Foto: Starsport

Može li Piksi da iskoristi neiskustvo Mendeša?

Na 20 nastupa ove sezone ima i po gol i asistenciju, dok mu je vrednost procenjena na 25.000.000 evra.