Norič tutnji ka Premijer ligi, Paunovićev Reding poklekao protiv Birmingema!


IZVOR: Republika - 17.03.2021 | 22:26


Fudbaleri Redinga nisu uspeli da dođu do bodova protiv Birmingem sitija, dok je Norič nazad na putu ka Premijer ligi posle nove ubedljive pobede nad Notingem Forestom.

Foto: Tanjug/AP

Timo Puki i Norič tutnje nazad ka Premijer ligi!

Fudbaleri Noriča savladali su Notingem Forest na strani u 37. kolu Čempionšipa sa 3:0 i nastavili put ka povratku u Premijer ligu. Reding, srpskog trenera Veljka Paunovića, poražen je je od Birmingem Sitija sa 2:1.

Norič je upisao deveti trijumf zaredom i čvrsto drži prvo mesto sa 82 boda, 10 više od Votforda, a 13 od trećeplasiranog Svonsija.

Ekipa Danijela Farkea rutinski je slavila na Siti Graundu, pošto je oba gola dala u ranoj fazi meča. Temu Puki je 22. pogotkom u sezoni doveo Kanarince u vođstvo u devetom minutu, da bi Kiran Dauel već u 13. postavio konačan rezultat. Oba puta je asistent Lukas Rup.

Notingem je porazom pao na 18. mesto sa 41 bodom.

Birmingem je na Sent Endruzu savladao Reding sa 2:1, a strelci su bili Jutkijevič u četvrtom i Din u 71. minutu. U međuvremenu je gol za Paunovićev tim dao Meite u 35.

Birmingem je sa 38 bodova na 21. mestu tabele i ima šest poena više od prvog ispod crte Roterema. Reding ostaje šesti sa 61.

U ostalim mečevima, KPR – Milvol 3:2, Vikomb – Barnsli 1:3, Blekburn – Bristol Siti 0:0, Šefild Venzdej – Hadersfild 1:1.