JEDVA ČEKA DA ZAIGRA ZA "ORLOVE": Olakšanje za Piksija, Srbija dobila OGROMNO pojačanje!


IZVOR: Republika - 13.03.2021 | 14:05


Drafan Stojković Piksi, novi selektor Srbije, rešio je gorući problem na poziciji levog beka koju će na startu kvalifikacija najverovatnije pokrivati jedan od najboljih fudbalera poljskog prvenstva Filip Mladenović.

Foto: Starsport

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi

Jedan od najbolji fudbalera poljskog šampionata Filip Mladenović izjavio je da jedva čeka da ponovo zaigra za reprezentaciju Srbije, pošto se sjajnim igrama u Legiji izborio za mesto na spisku selektora "orlova" Dragana Stojkovića Piksija.

Svaki poziv za reprezentaciju je velika stvar za mene. Pogotovo što ću u martu imati priliku da igram ponovo protiv Portugalije. Pre dve godine sam igrao protiv njih, bio mi je to prvi nastup za državni tim posle duge pauze. Izborili smo 1:1 u gostima i time sam zaslužio da dobijem novi poziv. Dres sa te utakmice sam doneo na poklon treneru Lehije Pjotru Stokovjecu, jer je on bio najzaslužniji što sam se vratio u tim Srbije - poručio je Mladenović.

Foto: Starsport

Nalazi se u životnoj formi - Filip Mladenović

Pouzdani levi bek ima fantastičan učinak u Poljskoj, gde je u tekućoj sezoni postigao pet golova, uz čak devet asistencija. Bivši levi bek Crvene zvezde je otkrio i kako je "prelomio" da ostane.

Lako i brzo sam letos odlučio da ostanem u Poljskoj, nisam želeo da odem negde drugo. Najpre zato što sam dobro upoznao ligu, naučio sam jezik, a znao i sam i kakav je Legija klub. Mogao sam da čekam avgust, septembar, da mi stigne neka jača ponuda, ali sam verovao, što se i pokazalo, da sam povukao najbolji potez. Mada, nisam očekivao da će od starta da krene sve ovako dobro - dodao je Filip Mladenović.