Lester-Lion-Madrid: RINGIŠPIL NA EVRO-SCENI, Španci i Francuzi još jači!


IZVOR: Republika - 13.01.2021 | 18:49


Atletiko Madrid i Lion odradili su veliki posao.

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Atletika dobili su podršku u vidu Muse Dembela

Najpre je francuski sastav u svoje redove doveo Islama Slimanija iz Lestera, da bi kasnije u toku dana objavili da je tranfer Muse Dembelea u Atletiko Madrid konačno finalizovan.

Lion je poznat po mogućnosti da izvuče maksimalne iznose za svoje igrače, pa bi za bivšeg asa Seltika mogli da dobiju čak 40 miliona evra.

Foto: Tanjug/AP

Musa Dembele mogao bi Lionu da donese preko 40 miliona evra

+Dembele će najpre na pozajmicu do leta, pa će na leto Simeonova ekipa uplatiti celu svotu.

Dembele je tako praktično završio svoj boravak u Lionu posle dve i po godine u kojima je na 108 utakmica postigao 45 golova. I dalje, naravno, ostaje moguće da se Dembele vrati u klub koji ga je Seltiku platio 22.000.000 evra u avgustu 2018, ali pošto je u pitanju napadač na koga Dijego Simeone najozbiljnije računa, vrlo je izvesno da će zajedno sa Luisom Suarezom činiti ofanzivni tandem za budućnost.

 
$bp("Brid_10554095", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"225"});

Tako su Madriđani rešili sve svoje napadačke muke, pa će sa Suarezom i Dembeleom na mestima Dijega Koste i Alvara Morate nastaviti juriš ka tituli.

Foto: Tanjug/AP

Islam Slimani prešao je u Lion kao zamena za Dembelea

Što se Slimanija tiče, korpulentni Alžirac nikako da pronađe formu od kada je prešao među "Lisice", slali su ga i na pozajmice, pa bi sada po povratku i Francusku možda mogao da pronađe stabilnost, a sa njom i put ka mreži.