ZVEZDIN SAN SVE DALJE OD REALNOSTI: Crveno-beli SE KOCKALI, PA IZGUBILI na fudbalskoj pijaci!


IZVOR: Republika - 30.12.2020 | 14:01


Ko ne reskira, taj ne profitira, stara je mantra Del Boja iz "Mućki". Tim razmišljanjem vodila se i Zvezda na fudbalskom tržištu, pa je nažalost ovaj put ostala bez "kapitalca".

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Dragović ipak neće napustiti Bajer u januaru...

Mnoga imena dovedena su u vezu sa Beograđanima od kada su obezbedili proleće u Evropi, ali možda nijedno nije odjeknulo tako jako kao Aleksandar Dragović.

Svi poštovaoci Bundeslige već su dobro upoznati sa njegovim sposobnostima, već godinama najboljim špicevima u Nemačkoj zadaje velike muke, pa su crveno-beli hteli da iskoriste ljubav prema Zvezdi koju on i njegov deda gaje kako bi ga privolili na Marakanu.

Foto: Privatna arhiva

Dragović i deda veliki su navijači Zvezde, ali to nije dovoljno da Zvezda dovede Aleksandra

Delovalo je kao da je to sve realnije kada je njegov Leverkuzen uspostavio tandem Ta-Tapsoba u centru odbrane, ali je povreda iskusnog Svena Bendera Dragoviću otvorila vrata, pa je on protutnjao kroz njih i ugurao se u redovnu rotaciju.

Toliko je dobro zaigrao, da je sada  čelnik kluba Rudi Feler svima zainteresovanima poslao poruku da Dragović nije na prodaju.

- Njegov odlazak apsolutno više nije tema. I on to zna. Potrebni s nam svi igrači koje imamo. Pogotovo u periodu od februara do marta. U skoro svakoj utakmici koju je igrao, nebitno da li kao bek ili kao štoper, odradio je posao jako dobro. Uvek je tu kada nam je potreban i jedan je od ključnih igrača našeg uspeha - poručio je legendarni napadač.

Dragović je svojevremeno stigao u Bajer iz Dinamo Kijeva za ogromnih 18 miliona evra, ali od te 2016. do sada nije uspeo da se nametne.

Foto: Tanjug/AP

Dragović (desno) je u Leverkuzen stigao 2016. za 18 miliona evra!

Bilo je očekivano da bude tek četvrti štoper u rotaciji, ali su povrede i forma učinili svoje, pa će sada Austrijanac srpskog porekla najverovatnije ostati u Leverkuzenu i posle leta, kada mu ističe ugovor.

Nit Nemci žele da traže novog štopera, nit Zvezda može da Dragoviću ponudu približno, a kamoli više, novca kao Bajer, pa deluje kao da će Dragović o Zvezdinom dresu sanjati barem još malo.

 

 
$bp("Brid_09316240", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"225"});

 

Podsećamo, Zvezda je ostala bez još jednog velikog pojačanja, pošto posle prolongirane sage nije uspela da ubedi Filipa Sinkernagela da im se pridruži, već će "Danski Mesi" putem Engleske i Votforda.