Kontroverzni bivši predsednik FIFA u SVE VEĆIM PROBLEMIMA: Blater optužen da je UKRAO 554 miliona dolara!


IZVOR: Republika - 23.12.2020 | 14:39 >> 14:44


Nije lako ukrasti pola milijarde dolara, ali ako je verovati medijima iz Švajcarske, upravo toliko je Sep Blater "odvojio sa strane" pri otvaranju muzeja.

Foto: Tanjug/AP

Bivši predsednik FIFA Sep Blater sa Vladimirom Putinom

Forenzički istraživači pronašli su tokom revizije FIFA muzeja u Cirihu veliku rupu u finansijama, pa bi Sep Blater mogao da bude dodatno gonjen povrh svih optužbi koje su već upućene na njegov račun.

Kako tvrde, oni su ustanovili da je za renoviranje muzeja, hotela i ustanova u njegovom sklopu odvojeno nerealnih 554 miliona dolara.

Foto: Tanjug/AP

Blater (desno) odvojio je čak 554 miliona za izgradnju FIFA muzeja...

Kako navode, nije moguće da je čak i najluksuznija obnova koštala toliko, pa sada dublje kopaju po finansijama kako bi razotkrili pohlepnika.

- Smatramo da su ogromni troškovi povezani sa FIFA muzejom veoma diskutabilni, kao što je bio i metod rada prethodnog režima, pa smo zaključili da će morati dublje da se analiziraju finansije kako bi ustanovili da ne postoji problem sa korupcijom - objasnio je Alister Bel, zamenik gen-seka FIFA.

Blater je inače predao svoju ostavku 2015. godine, kada su njegove nediskrecije otkrivene i kada je optužen za korupciju na najvišem nivou. 

 

 
$bp("Brid_08712800", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"225"});

 

Imajući u vidu da je još uvek bio na vlasti kada je hotel izgrađen, samo treba pratiti putanju novca skroz do Blaterovog džepa...