KJELINI: Gvardiola je kriv što više nema pravih štopera


IZVOR: I. V. - 09.11.2017 | 14:53 >> 14:46


Najbolji štoper današnjice, beskompromisni Đorđo Kelini, izjavio je da zna zašto više nema pravih štopera. On je za nedostatak pravih centralnih defanzivaca optužio Pepa Gvarduiolu.

Foto: twitter.com/SquawkaNews

Kjelini i Bufon

- Zbog Gvardiolizma (stil igre koji nameće Pep Gvardiola, prim. aut.). Da, Gvardiolizam je upropastio mnoge štopere u Italiji. Danas bi svi da grade igru, a niko ne zna da markira igrača. Mi u Italiji nikada nećemo imati špansku tiki-taku. To jednostavno nije u našoj filozofiji - bez uvijanja govori Kjelini.

On je apostrofirao nedostatak pravih štopera kao glavni problem u Italiji. 

- Sada u Italiji pričamo o tome kako nam nedostaju čistokrvni golgeteri u napadu, ali mislim da bi nam baš dobro došli i neki zaista kvalitetni odbrambeni fudbaleri. Potrebna nam je ta zdrava želja da se traži kontakt igra, da se oseti rival - rekao je stub odbrane Juventusa.

Ipak Kjelini nije potpuni pesimista, jer vidi neke igrače koji idu u pravom smeru.

- Danijele Rugani, Matija Kaldara i Alesio Romanjoli  brzo napreduju. Dugoročno, pokriveni smo. Ali moramo da se vratimo korenima, našoj tradiciji, da ponovo počnemo da proizvodimo prave štopere i to u velikim količinama - zaključuje Kjelini.