PAUNOVIĆ: Nisam pregovarao sa FSS


IZVOR: Republika - 08.11.2017 | 17:42


Trener Čikago Fajera, koji se pominje kao jedan od najozbiljnijih kandidata za mesto selektora Srbije, Veljko Paunović demantovao je navode da pregovara sa FSS u vezi sa upražnjenim mestom na klupi "orlova".

Foto: instagram.com/veljko_paunovic

Veljko Paunović
"Orlovi" čekaju novog selektora koji će ih voditi na Svetskom prvenstvu Rusiji nakon odlaska Slavoljuba Muslina, a u međuvremenu v.d. je njegov dosadašnji pomoćnik Mladen Krstajić.

Paunović se u medijima navodi kao jedan od glavnih kandidata za selektora Srbije, on je sa U20 selekcijom postao prvak sveta 2015. godine na Novom Zelandu.

- Nisam se sreo niti razgovarao sa bilo kim iz FSS. Išao sam u Srbiju profesionalno zbog skautiranja igrača i da posetim porodicu, skautirao sam i u drugim zemljama, takođe - rekao je Paunović. 


Paunović je ove sezone izborio sa Fajerom plasman u plej-of MLS lige, kao trećeplasirani tim Istoka, ali je Čikago poražen već u prvom kolu od Njujork Red Bulsa sa 4:0. 
 

Foto: instagram.com/veljko_paunovic

Trenutak slavlja na Novom Zelandu

- Dogovorili smo se da gradimo šampionski tim, srećan sam zbog dosadašnjeg napretka koji smo ostvarili. Radujem se narednim godinama i šansi da svi napredujemo u Fajeru, uključujući i mene - dodao je srpski trener. 

Trener Fajera je optimista kada je u pitanju saradnja sa Bastijanom Švajnštajgerom, kojem je istekao ugovor, ali je pre nekoliko dana prilikom boravka u Srbiji istakao da je srećan u SAD i da će verovatno ostati u MLS ligi. 

- Mislim da ćemo postići dogovor koji će zadovoljiti obe strane. Nisam odredio rok, ali je prioritet njegov povratak - zaključio je Paunović.