Stanković POVUKAO PORODIČNE VEZE, ali je Zvezda ipak OSTALA BEZ VELIKOG POJAČANJA...za sada...


IZVOR: Republika - 09.12.2020 | 15:27


Dejan Stanković je pre godinu dana seo na klupu Crvene zvezde, sastavio odličan stručni štab, ali planirao je da pored Miloševića, Milojevića i Italijana tu bude i jedno poznato ime.

Foto: Starsport

FK Crvena zvezda

U pitanju je Milenko Aćimović, nekadašnja desetka Crvene zvezde, koja je na "Marakani" igrala fantastično u periodu od 1998. do 2002. godine. Uz to, Stanković ga vrlo dobro poznaje pošto je oženio njegovu sestru Anu.

U razgovoru za slovenački list "Ekipa 24" otkrio je detalje tog razgovorao, kao i razloge zbog kojih je na kraju morao da kaže "ne".

- Dejan Stanković me je pozvao i bio je vrlo korektan. Moram da priznam da je to bila jedna od najboljih ponuda koje sam dobio i trebalo mi je malo vremena da razmislim o svemu. To se dogodilo dan, ili dva pre nego što je i zvanično postao trener Zvezde - ispričao je Aćimović.

Foto: Starsport

Dejan Stanković umalo je doveo Aćimovića na Marakanu, ali nikad nije kasno

- Prelomio sam i rekao mu da imam druge planove u tom trenutku i da želim da nastavim sa mladom reprezentacijom Slovenije, a njemu sam poželeo sve najbolje - dodao je on, a preneo "Mondo".

Ipak, obojica su tek na početku trenerske karijere, ko zna, možda se putevi ukrste?

- Znam šta znači Zvezda i koliki nosi pritisak biti trener tako velikog kluba. Zahvalio sam mu se na ponudi i odlučio da ostanem u Sloveniji i nastavim put koji sam do tada krenuo. Dejan je sve razumeo, ali se nadam da će nam se putevi jednog dana ukrstiti i sedeti jedan pored drugog. Ili možda biti u različitim ekipama. Kada smo bili fudbaleri imali smo želju da igramo u istom klubu, ali nikad nam se ta želja nije ostvarila, osim na početku u Zvezdi - naveo je Aćimović i zaključio:

- Ali, zato smo imali nekoliko ozbiljniji mečeva jedan protiv drugog kada smo igrali za svoje reprezentacije i kad je on nastupao za Lacio, a ja za Totenhem - dodao je on.

 

 
$bp("Brid_07525725", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"225"});

 

Nikada ne može biti previše stručnjaka na Marakani.