Navijači Sitija SE TRESU U GAĆAMA: Počeli pregovori sa Gvardijolom oko novog ugovora!


IZVOR: Republika - 16.11.2020 | 20:28


Uprava Mančester sitija daje sve od sebe kako bi navela Pepa Gvardiolu da potpiše novi ugovor. Špancu je ovo peta sezona na "Etihadu", a to je duže nego što je proveo na klupi Barselone i Bajerna. Nažalost, Gvardiola je ušao u poslednju godinu ugovora, pa bogati vlasnici kluba insitiraju na njegovom ostanku.

 

Foto: Tanjug/AP

Pep Gvardijola

Dosta se pričalo o tome da bi on mogao da napusti klub posle neuspešnog juriša na titule Lige šampiona i Premijer lige prošle sezone, ali to izgleda nije previše uticalo na Pepa.

Sportski direktor kluba Omar Berada nije krio koliko želi da zadrži iskusnog stručnjaka.

- Pep je srećan ovde, udobno mu je ovde, najbolji je menadžer na svetu i naravno da želimo da ostane. Vodićemo taj razgovor veoma uskoro, pošto je on zaista napravio uspeh bez presedana u našem klubu - istakao je Berada.

 

 
$bp("Brid_05539824", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"225"});

 

Činjenice su činjenice, a Gvardijola zaista deluje srećno u Sitiju. Najbolji prijatelji Ćiki Begiristain i Feran Sorijano još uvek sarađuju sa njim, pa on ne vidi razlog zašto bi odlazio.

- Naravno da postoji element pripremljenosti u slučaju da odluči da ne produži ugovor, ali smatram da smo mi njemu pružili dovoljno pažnje, da smo mu pokazali tačno kakav je projekat u pitanju, čak i sa predsednikom Al-Mubarakom ima odličan odnos, stvarno ne vidim zašto bi morali da tražimo alternative - uveren je Berada.

Još jedan faktor koji bi mogao da ubedi Gvardijolu da ostane je potencijalni dolazak Lea Mesija, koj je odbio da produži ugovor sa Barsom i planira da napusti klub besplatno sledećeg leta.

Foto: Tanjug/AP

Leo Mesi mogao bi da zaigra na "Etihadu" sledeće sezone

Iako su alternative Inter Majami i povratak u Argentinu, mnogi smatraju da Pep i Leo već uveliko kuju plan kako da zagospodare ponovo Evropom, i to u Mančesteru!

Bilo kako bilo, pregovori su na pragu počinjanja, a sudbina fudbala na Ostrvu, a možda i šire, leži u rukama uprave "Građana".