SPREMA SE NAJVEĆI TRANSFER U ISTORIJI FUDBALA: Ronaldu SPOREDNA ULOGA, Real gleda i ne veruje!


IZVOR: Republika - 15.10.2020 | 17:49


Kilijan Mbape je ovog leta ostao veran Pari Sen Žermenu, ali sve su prilike da nas narednog očekuje mega transfer!

Foto: Tanjug/AP

Kilijan Mbape i Kristijano Ronaldo

Francuz ulazi u poslednju godinu ugovora sledećeg leta, "sveci"mu još uvek nisu ponudili novi, a Real Madrid je označen kao apsolutni favorit za dovođenje najboljeg mladog fudbalera sveta.

Međutim, "Tutosport" tvrdi da je Juventus spreman da razbije kasu i postavi novi transfer rekord dovođenjem supertalentovanog Francuza.

Ključna figura kod ovog transfera je ko drugi do Kristijano Ronaldo! Prethodnih dana se pisalo kako Portugalac igra poslednju sezonu u crno-belom dresu i da Naser El Kelaifi sprema ozbiljnu ofanzivu na Ronalda. A upravo 35-godišnjak pominjao kao figura koja će popuniti prazninu ukoliko Mbape napusti "Park Prinčeva". Činjenica je da je Ronaldo idol supertalentovanom francuskom napadaču kojem bi sigurno imponovalo da ga nasledi u Torinu, a i prelaskom u Real Madrid 21-godišnjak bi na neki način krenuo njegovim stopama.

 
$bp("Brid_02771435", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"225"});

Juventus bi se odlaskom Ronalda oslobodio astronomske plate od 31.000.000 evra, ali ni Mbape sigurno ne bi pristao na mnogo manje, pošto u Pari sen Žermenu prima oko 18.000.000, a u jednom trenutku se spekulisao da bi mogao da bude izjednačen sa Nejmarom na 37.000.000.

U nedavno odigranom meču Lige nacija između Francuske i Portugala Ronaldo i Mbape su se srdačno pozdravili, a nije mnogo trebalo navijačima torinskog kluba da počnu da maštaju o dolasku mladog Francuza, a onda podsetili kako je svojevremeno "prišao" Matijsu de Lihtu, a ovaj potom prešao u Juventus, ali moraćemo da sačekamo do narednog leta...