Đukić pred Skenderbeg: NAŠE PRVO FINALE ZA PROLAZ!


IZVOR: Republika - 01.11.2017 | 11:35


Trener Partizana Miroslav Đukić izjavio je na konferenciji za štampu pred duel LE protiv Skenderbega da je svestan težine duela, ali da ugled Partizana zahteva pobedu u ovom meču.

Foto: Starsport

Đukić: Ne očekujem nikakave probleme na tribinama, ovo je samo sport

- Svesni smo da nas čeka važan meč. Ovo je prvo od dva finala za dalji plasman u Evropi. Rival je čvrst, tvrd i jako teško prima golove. Moramo po tri boda, samo pobeda nam odgovara. Tako nam nalaže istorija Partizana i ugled kluba - najavio je Đukić igru na tri boda protiv albanskog tima.

Strateg crno-belih je istakao da se nada fer i korektnom ponašanju aktera na terenu, ali i tribinama. Đukić potcrtava da svi treba da neguju dobre odnose.

- Ne očekujem nikakve probleme, treba nam lep fudbalski ambijent. Svi želimo da se priča samo o fudbalu, treba da vlada prijateljska atmosfera. Svi smo propatili zbog problema na ovim prostorima, treba da budemo prijatelji - podvukao je Đukić.

Jedan od pokretača igre "parnog valjka" na ovom susretu trebalo bi da bude Zoran Tošić. On se nada boljoj realizaciji nego u meču pre dve nedelje u Elbasanu.

- Važnost meča je velika, od ovoga puno zavisi da li ćemo proći grupu, ili ne. Nadam se da ćemo biti koncentrisaniji nego u Albaniji.  Moramo da realizujemo šanse koje stvaramo. Nekad je jedna prilika dovoljna da se preokrene tok meča, pogotovo u evropskim utakmicama.

Foto: Starsport

Na pitanje koliko će značiti podrška "Grobara" nakon dva susreta bez publike, popularni "Bambi" ističe da su navijači neizostavan deo svakog Partizanovog uspeha.

- Iskreno, nedostajali su nam navijači u prethodnim utakmicama. Oni će ponovo biti uz nas, teren je u fenomenalnom stanju, imamo dobre preduslove - izjavio je Tošić na konferenciji za medije.