RADIKALAN POTEZ NA "MARAKANI": Terzić, Mrkela i Stanković se ODREKLI ogromnog novca!


IZVOR: Republika - 23.09.2020 | 17:20


Usled finansijske krize izazvane koronavirusom fudbalsko tržište je pretrpelo najveće gubitke! Problemi nisu zaobišli ni Crvenu zvezdu, pa su Zvezdan Terzić i saradnici rešili da sami sebi skrešu plate - na pola!

Foto: Starsport

Zvezdan Terzić

Na ovaj potez, a u korist Crvene zvezde, samovoljno su se odlučili još Mitar Mrkela, sportski direktor, Marko Petrović, operativni direktor, ali i trener Dejan Stanković.

Sada je veliko pitanje hoće li ovaj primer slediti i igrači, kako bi pomogli klubu u ovoj teškoj situaciji. 

 

 
$bp("Brid_00870232", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"225"});

 

 - Želeli smo ličnim primerom da pošaljemo poruku da u ovim okolnostima svi moramo da pomognemo Zvezdi - rekao je Zvezdan Terzić.

Na tu nesebičnu ideju došao je sportski direktor Mitar Mrkela, predloživši je potom generalnom direktoru Zvezdanu Terziću, koji je sa zadovoljstvom prihvatio. Da shvataju poslovnu realnost i značajno drugačije, nepovoljnije prilike u finansijskom smilu od prošlogodišnjih, pokazali su i šef stručnog štaba Dejan Stanković, kao i finansijski direktor velikana iz Ljutice Bogdana Marko Petrović, pa će i njihova primanja biti manja za 50 odsto nego do sada.

Uskoro će rukovodstvo crveno-belih predložiti reviidiranje ugovora i fudbalerima, ali samo onima koji su došli na stadiona "Rajko Mitić" pre nego što je u martu izbila pandemija koronavirusa i brzopotezno uticala na pad izvora prihoda fudbalskih klubova u čitavom svetu, pa tako i u Srbiji.