Sad ćete da ludujete ispred stadiona: UEFA ŽESTOKO KAZNILA SKENDERBEG ZBOG VREĐANJA SRBA!


IZVOR: - 28.10.2017 | 11:59


Fudbaleri Skenderbega igraće pred praznim tribinama susret Lige Evrope protiv kijevskog Dinama. UEFA je kaznila klub iz Elbasana sa 60.000 evra i jednom utakmicom pred praznim tribinama zbog vređanja fudbalera Partizana, ali i srpskog naroda na meču prethodnog kola LE.

Foto: ST/ E. SELMANI

Stadion u Elbasanu: Umesto zastave Albanije videće se samo prazna mesta

Ono što se najviše stavlja na dušu albanskom klubu jesu neprimerena nacionalistička skandiranja publike u Elbasanu na meču protiv crno-belih. Na repertoaru navijača Skenderbega našle su se poruke delikatnog političkog sadržaja kao što su „UČK“, „Srbe na vrbe“ i „Kosovo je Albanija“.

UEFA je odmah reagovala i isporučila depešu upravi kluba u kome se navodi da će susret 23. novembra protiv Dinama igrati pred praznim stadionom, ali i da će morati da uplate u zajedničku kasu evropske kuće fudbala tačno 60.000 evra.

Jasno je da princip važi za sve, pa ne bi bilo dobro da u činu odmazde navijači Partizana posegnu za sličnim sredstvima i parolama kada Skenderbeg doputuje u Beograd.

Zbog nereda koji su pravili "Grobari" sa južne i istočne tribine protiv Budućnosti i Olimpijakosa u kvalifikacijama za Ligu šampiona, stadion u Humskoj bio je "zakatančen" u prethodna dva evropska susreta.