SRPSKI TELEGRAF EKSKLUZIVNO SAZNAJE: Partizan PRODAO Stevanovića u Premijer ligu! Evo kome i za koliko para


IZVOR: Zorica S. RADULOVIĆ - 14.08.2020 | 03:11


Ostaće u Humskoj godinu dana kao pozajmljen igrač.

Foto: Starsport

Filip Stevanović i Brendon Vilijams u duelu

Uprava Partizana prodala je supertalentovanog Filipa Stevanovića (17) Mančester junajtedu, ekskluzivno saznaje Srpski telegraf! Crno-beli će na ovom transferu zaraditi 12.000.000 evra, a mladi krilni napadač iz Arilja narednih godinu dana ostaće u Humskoj, kao igrač "crvenih đavola".

Trener "parnog valjka" Savo Milošević najavljivao je da će Stevanović, kao i Umar Sadik, u budućnosti koštati najmanje 20 miliona evra, ali je rukovodstvo odlučilo da je povoljan trenutak za prodaju, a i sam Filip je svestan da trostruki prvak Evrope ne zove svakog dana. U klubu sa "Old Traforda" imali su minule jeseni priliku da se iz prve ruke uvere u kvalitete Partizanovog vunderkinda, koji je u grupnoj fazi Lige Evrope protiv Mančestera na dve utakmice odigrao ukupno 35 minuta. Toliko je bilo dovoljno da ih ubedi da može da bude zalog za budućnost.

 
$bp("Brid_97327543", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"225"});

Posle prodaje štopera Strahinje Pavlovića Monaku za 10 miliona evra i bonuse (još tri miliona ako se ostvare bonusi), uprava Partizana napravila je još jedan sjajan posao i poručila kupcima iz Evrope da neće jeftino prodavati svoju najbolju robu.

Stevanović će tako poći stopama Zorana Bambija Tošića, koji je 2009. godine iz Partizana prešao u Mančester junajted, ali se tamo zadržao svega jednu sezonu. Sa njim u paketu tada je Humsku trebalo da napusti i Adem Ljajić, ali su "crveni đavoli" kasnije odustali od tog transfera.