EVO ŠTA VEZUJE SRPSKOG TRENERA I ŽELJKA RAŽNATOVIĆA: Nikad se neću odreći mog Arkana, spasao mi je tetku i ujaka od Srba!


IZVOR: Emir SELMANI - 29.07.2020 | 03:11


Bio bih licemer da se perem od njega, odgovorio je Siniša na napade Amelije Fraskaoli, koja smatra da Miha nije smeo postati počasni građanin Bolonje

Foto: E -stock

Siniša Mihajlović u društvu Arkana

Legenda srpskog fudbala Siniša Mihajlović (51) proglašen je za počasnog građanina Bolonje, a njegova nagrada podigla je prašinu u Italiji jer su tri od 26 odbornika gradske skupštine bili protiv, među njima i Amelija Fraskaoli. Ona je poručila da je takva odluka nedopustiva zbog Mihine "genocidne prošlosti", aludirajući na poznanstvo sa Željkom Ražnatovićem Arkanom.

- Mora da se pamti i govori o njegovom životu. Postoji njegova prošlost koja je povezana sa genocidom u Jugoslaviji i to ne može da se zaboravi. Ova titula mogla bi da se dodeli svim pacijentima koji dolaze u Bolonju da se leče od raka, svi su oni heroji poput Siniše - izjavila je Italijanka.

SPORTSKI PRIJATELJI

Njene reči nisu mnogo zabrinule Sinišu, koji je u nekoliko navrata rekao da se neće odreći Arkana i prijateljstva s njim, a ima nekoliko dobrih razloga za to, pre svega, jer mu je Ražnatović u ratu spasao članove familije. Konkretno, tetku i ujaka, sa majčine strane, koja je hrvatskog porekla.

Fraskaolijeva: Postoji Mihajlovićeva prošlost koja je povezana sa genocidom u Jugoslaviji i to ne može da se zaboravi

Neverovatno zvuče priče da su srpski vojnici tokom građanskog rata u nekadašnjoj SFRJ mogli da ubiju Mihajlovićeve rođake, ali je Arkan intervenisao u oba slučaja.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">Foto: Profimedia</a>

- Bili smo prijatelji, ali sportski prijatelji. On je bio vođa navijača Crvene zvezde kada sam ja igrao u Zvezdi, a kasnije je uvek bio na pripremama reprezentacije. Ne želim da ga se odreknem jer bih bio licemer. Svi smo, uostalom, pravili gluposti i kretenarije. I mi i Hrvati. Ubijalo se s obe strane, zašto se lažemo, pa niko nije ni čist niti nedužan! Arkan je spasao život mojoj tetki. Bila je zarobljena od srpske strane, on ju je uočio i spasao zbog mene. To se ceni - ispričao je Mihajlović jednom prilikom.

Mihajlović: Posvetio sam Arkanu čitulju, bio je prijatelj i vođa navijača Zvezde

DRAMATIČNA EPIZODA

Još je dramatičnija epizoda u vezi sa njegovim ujakom Ivom. Brat Sinišine majke hteo je da ubije njegovog oca samo zato što je bio Srbin, a kasnije je Ražnatović i njega poštedeo.

- Moja mama je Hrvatica, a otac Srbin. Kada su se preselili iz Vukovara u Beograd, mama je zvala brata Ivu i rekla mu da dođe u našu kuću. A moj ujak je rekao: "Što si odvela muža? Ta srpska svinja trebalo je da ostane tu da ga zakoljemo". Kasnije ga je Arkan uhvatio i spasao. Hteli su da ga ubiju, ali Arkan nije dao. Odmah me je nazvao telefonom - prisetio se Siniša.