Posle Robena još jedna legendarni fudbaler se vraža iz penzije?


IZVOR: Republika - 14.07.2020 | 19:26


Proslavljeni holandski fudbaler Vesli Snajder razmatra mogućnost da se vrati na teren, kao njegov nekadašnji saigrač iz reprezentacije Arjen Roben, prenose mediji u njegovoj domovini.

Foto: Tanjug/AP

Arjen Roben

Snajder (36) će do kraja jula početi da trenira sa amaterskim timom DOS Holand Strihtse Bojs u Utrehtu. Mnogi to tumače kao pripremu za priključivanje prvom timu Utrehta.

Rekorder po broju nastupa u dresu reprezentacije karijeru je završio prošle godine kao igrač katarske Al-Garafe, a prethodno je igrao za Ajaks, Real, Inter, Galatasaraj i Nicu. Za ’Lale’ je odigrao ukupno 134 utakmice i postigao 31 gol, a najveće uspehe je ostvario u ’Nerazurima’ sa kojima je osvojio triplu krunu u sezoni 2008/10. Sa Ajaksom je bio šampion Holandije, dok je sa Realom slavio u La Ligi, a dok je u dresu Galatasaraja dva puta bio na tronu u Turskoj.


- Vesli želi da izgubi nekoliko kilograma i bude u pokretu, rekao je da bi to moglo da ga natera da zaigra ponovo. Dugo nije igrao, ali želi da iskusi kako je to ponovo biti na terenu posle nekog vremena i da ponovo dobije neki osećaj uživanja - rekao je Džefri Snajder, brat holandskog fudbaledra, koji je deo stručnog štaba tima sa kojim će trenirati.

Foto: Tanjug/AP

Vesli Snajder

Prošle nedelje, tehnički direktor Utrehta Džordi Zaudam je rekao da je razgovarao sa Snajderom oko njegovog mogućeg povratka.

- Da bude jasno, Snajder u formi bi bila zanimljiva mogućnost za Utreht, ali je lopta na njegovom delu terena - naglasio je Zaudam.

Roben je prošlog meseca objavio da se vraća na teren, godinu dana posle povlačenja, da bi igrao za Groningen, u kojem je ponikao, pošto je potpisao jednogodišnji ugovor.