OVAJ USTAŠA JE ZA SVE KRIV: Zbog ovog Hrvata Nojer peva Tompsonove skaradne pesme!


IZVOR: Republika - 12.07.2020 | 16:43


Čitavu Srbiju zgrozio je video na kome golman minhenskog Bajerna Manuel Nojer peva ''ustaške'' pesme od poznatog hrvatskog pevača Tompsona.

Foto: Tanjug/AP

Manuel Nojer

Na snimku koji je zapalio region, pored Nojera nalazi se legenda hrvatskog fudbala, bivši golman i sadašnji trener golmana Tonija Tapalovića. Ako je verovti hrvatskim medijima, upravo Tepalović je krivac što se Nojer našao u našem komšiluku, a verovatno i jedan od najzaslužnijih za to što zvezda Bajerna peva Tompsonovu pesmu. 

Tapalović je fudbalsku karijeru započeo u ranim godinama, a već 1986. igrao je za mlađe uzraste gelsenkirhenske Fortune. Sa 10 godina prelazi u mladu ekipu Šalkea, a od 1999. povremeno igra i za amatersku ekipu istog kluba. Profesionalni ugovor dobio je tek za dve godine zbog povrede meniskusa na kolenu sredinom 1999. Krajem 2001. odlazi u Bohum, gde ostaje pod ugovorom do 2004. U oba bundesligaša nije odigrao utakmicu u Bundesligi. 2004. prelazi u KFC Erdingen u zapadnoj Regionaligi, gde ostaje do 2005., odigravši 26 utakmica za taj klub. 

Od 2005. Tapalović postaje igrač Kickers Ofenbaha, ali nije korišće kao golman, pa se 2006. vraća u Salke. Nakon odlaska Franka Rosta 2007., ponovo je bio u sastavu za profesionalnu ekipu. 2010. potpisuje s bundesligašem Majncom, za čiju je rezervnu ekipu igrao, vrativši se tako ponovo u Regional ligu. Nakon novih povreda, prednjih ukrštenih ligamenata 2010. godine odlazi u penziju. 

Nakon igračke karijere pune povreda, Tapalović se okrenuo treniranju mladih golmana. Njegovo početno iskustvo bili su juniorski golmani Šalkea. Od sezone 2011./12., trener je golmana Bajern Minhena, s kojim je potpisao ugovor na dve godine. Između ostalih, trener je Manuela Neuera, glavnog vratara Bajerna kao i nemačke fudbalske reprezentacije, s kojim se već dobro poznaje iz vremena u Gelzenkirhenu. 

Upravo to poznantsvo dovelo je do ovog druženja i ovih neprijatnih scena sa obala hrvatske koje unose nove nemire u region.