VAR i Ramos pogurali Real, titula veoma blizu!


IZVOR: Republika - 05.07.2020 | 14:29


Real Madrid je napravio još jedan veliki korak ka šampionskoj tituli u Primeri.

Foto: Tanjug/AP

Ponovo junak... Serhio Ramos

U 34. kolu španske La lige, na "San Mamesu" je savladan Atletik Bilbao sa 1:0 (0:0), po istom receptu kao pre tri dana protiv Hetafea.

Kao i tada, i ovog puta je gol za pobedu iz penala postigao Serhio Ramos, a interesantno, u pitanju je bilo približno isto vreme postizanja pogotka. "Kraljevi" u "postkorona" danima igraju taman onoliko koliko im je potrebno. Nema tu ubedljivih trijumfa, niti lepršave igre.

Ali, bodovi se gomilaju, dok Barsa gubi iste u nizu (vezala je tri meča bez trijumfa).

Ni ovog puta Real nije blistao, a Atletik Bilbao sa druge strane je ušao otvoreno u ovaj duel. Prvi je zapretio preko Injakija Vilijamsa, a potom Real odgovorio pokušajima Marka Asensija i Karima Benzeme.

Međutim, nije bilo golova, a u nastavku ni puno uzbuđenja sve do 70. minuta. Tada je Luis Gonzales nagazio Marsela, a video-asistent tek posle tri minuta pokazao da je to penal.

Foto: Tanjug/AP

Velika borba vodila se na San Mamesu

Odgovornost je ponovo preuzeo Serhio Ramos i još jednom bio vrlo siguran.

Samo nekoliko minuta kasnije Atletik Bilbao je tražio penal, zbog vrlo sličnog prekršaja. Naime, ovog puta je Serhio Ramos nagazio Raula Garsiju, a meč je na momenat prekinut. Ipak, iz VAR sobe su javili da štoper Reala nije imao nameru da nagazi rivala koji mu je bio iza leđa.

Po istom receptu, kao i pre tri dana, Real je uspeo da se odbrani u finišu i upiše novi "minimalac". Ali, on vredi puno jer trenutno "kraljevi" imaju sedam bodova više od Barselone koja večeras od 22 sata igra protiv Viljareala.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore
sofa_embed('sofa-standings-embed-36-24127', window);