Valensija oštro odgovorila Gasperiniju: Mnogi ljudi su dovedeni u opasnost, situacija je rizična!


IZVOR: Republika - 31.05.2020 | 20:47


Španski klub Valensija se oglasio saopštenjem nakon priznanja trenera Atalante Đan Pjera Gasperinija da je zaražen koronavirusom vodio meč Lige šampiona igran 10. marta.

Foto: Tanjug/AP

Detalj sa utakmice Valensija - Atalanta

Ta utakmica je kasnije imenovana "ukletom" i proglašena za "biološku bombu", jer su kasnije buknule epidemije koronavirusa i u severnoj Italiji i u Španiji.

Gasperini je ranije u nedelju dao izjavu za "Gazeta Delo Sport" u kojoj je priznao da se loše osećao dan uoči revanša dva tima u elitnom takmičenju.

- Valensija CF želi da javno izrazi iznenađenje komentarima trenera Atalante Đan Pjera Gasperinija koji su se pojavili u italijanskoj štampi ove nedelje, navodeći da je i dan ranije i na dan utakmice odigrane 10. marta na Mestalji bio svestan simptoma koronavirusa, bez preduzimanja preventivnih mera - objavljeno je u saopštenju "slepih miševa".

Foto: Tanjug/AP

Stadion "Mestalja" tokom utakmice Valensija - Atalanta

- Takav potez, ako je zaista bilo tako, mnoge ljude je doveo u opasnost tokom putovanja u Valensiju. Treba imati na umu da se ova utakmica održavala iza zatvorenih vrata, usled strogih mera bezbednosti, po nalogu španskih zdravstvenih vlasti, kako bi se sprečio rizik od zaraze virusom Covid-19, upravo zbog dolaska osoba iz područja koje su već javno bile klasifikovane kao rizične - istaknuto je u saopštenju Valensije.

Prvi slučaj koronavirusa u Italiji registrovan je 20. februara, skoro mesec dana pre ovog putovanja u Valensiju.