"Junajted nije imao kvalitet da bude šampion"!


IZVOR: Republika - 29.05.2020 | 15:26


Nekadašnji menadžer Mančester junajteda Luj van Gal kritikovao je klub sa Old Traforda zbog načina na koji su dovođena pojačanja.

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Mančester junajteda

Luj van Gal zamenio je na mestu menadžera Dejvida Mojesa 2014. godine i dve sezone je proveo na Old Trafordu pre nego što je dobio otkaz.

U prvoj godini koju je proveo u Mančester junajtedu za oko 150 miliona funti u klub su došli Ander Erera, Luk Šou, Markos Roho, Falkao, Dejli Blind i Anhel di Marija.

Sledećeg leta Junajted je ponovo trošio mnogo na pojačanja. Stigli su Memfis Depaj, Antoni Marsijal, Morgan Šnajderlin, Mateo Dermijan, Serhio Romero, Viktor Valdez i Bastijan Švajnštajger.

Ali i nakon svega toga, Van Gal nije zadovoljan načinom na koji je vođena transfer politika kluba.

- Mančester junajted nije imao kvalitet da bude šampion. Imali smo deset igrača preko 30 godina i pet preko 35. Rekao sam im da moramo da podmladimo tim. Rekao sam im i koji igrači treba da dođu. I nisam dobio nijednog od njih. A oni su dovodili druge igrače, u toj situaciji kao trener moraš da se snalaziš i pomeraš granice. Ne očekuješ to u najbogatijem klubu na svetu. Zarada od 600 miliona funti, a ja ne mogu da dovedem nijednog igrača koga želim. Valjda kupuješ prvog na listi menadžera, a ne sedmog - rekao je Luj van Gal za "Fudbal internešnal".

Foto: Tanjug/AP

Luj van Gal

- Naravno, klub koji ti prodaje igrača takođe misli da ako si tako bogat moraš da mu platiš više. To je ono što se dešavalo u tim transferima. I onda moraš na treningu da radiš sa igračem koji je bio sedmi ili osmi na tvojoj listi želja za koga je plaćeno previše novca, a treneru sude na osnovu toga - dodao je holandski trener.

Foto: Tanjug/AP

Luj van Gal

- Uprkos svemu tome, sa Mančester junajtedom sam osvojio FA Kup. Mančester junajted je najveće dostignuće moje karijere - zaključio je iskusni stručnjak.